Spor Mancester United doludizgin!

Mancester United doludizgin!

Paylaş
Mancester United doludizgin!

Premier Lig'de zirve yarışını sürdüren Manchester United, sahasında Arsenal'i 2-1 mağlup etti

İngiltere Premier Lig'de Manchester United, Arsenal'i konuk etti.

Mücadeleye çok hızlı başlayan Manchester United, Van Persie ile golü 3. dakikada buldu. Hızlı gelişen Manchester atağındaArsenal defansında Vermaelen topu sektirdi, Van Persie bu hatayı affetmedi ve topu köeden ağlarla buluşturdu ve Kırmızı Şeytanlar 1-0 üstünlüğü yakaladı.

Erken gelen gol ile oyunda üstünlüğü ele geçiren United, rakibinin etkili ataklar yapmasına izin vermedi. Rooney ve Van Persie ile tehlikeli ataklar geliştiren ev sahibi ekip ilk devrede net fırsatlardan yararlanamadı.

45. dakikada Santiago Cazorla ceza sahası içinde topa eliyle müdahale etti ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Rooney, topu dışarı gönderdi ve ilk yarı 1-0 Manchester United'in üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin ikinci devresinde de oyunun tek hakimi olan Kırmızı Şeytanlar, oyunu rakip yarı alana yıktı ve farkı açmak için baskı kurdu. Bu baskılı oyunun sonunda 67. dakikada Patrice Evra takımını 2-0 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Sol kanattan Rooney'in yaptığı ortada Evra 6 pas içerisinde kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

69. dakikada Arsenal'de Jack Wilshere gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.

70. dakikadan itibaren 10 kişiye karşı mücadele eden Arsenal, Cazorla'nın son dakikada attığı mükemmel gol ile skoru 2-1'e getirdi. Bu gol maçın da skorunu belirledi ve mücadele 2-1 Manchester United'in üstünlüğü ile sona erdi.

Bu skorla Manchester United puanını 24'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, Arsenal 15 puanla 6. sırada yer aldı.

NTV Spor

Haberin Devamı