Dünya Manchester saldırganı Libya'nın köklü ailesine mensup

Manchester saldırganı Libya'nın köklü ailesine mensup

Paylaş
Manchester saldırganı Libya'nın köklü ailesine mensup

İngiltere’de pazartesi akşamı ABD’li şarkıcı Ariane Grande’nin konseri sırasında düzenlenen intihar saldırısına dair detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor

Manchester Arena'da 22 kişinin ölümüne, 59 kişinini yaralanmasına yol açan teröristin kimliği, Libya asıllı İngiliz vatandaşı Salman Abedi isimli 22 yaşındaki erkek olarak açıklanmıştı.

TERÖRİST, LİBYA’NIN KÖKLÜ AİLESİNDEN


Libya basınına göre, Salman Abedi, ülkenin en güçlü aşiretlerinden el-Abedi’ye mensup. Aşiret, Tobruk ve Guba bölgelerinde etkin. AP’ye göre, babası Ramadan Abedi, şu anda başkent Trablus’ta merkezi güvenlik biriminin müdürü.

Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'ın haberine göre Ramadan, 90’larda Kaddafi yönetimine karşı çıkan ve El Kaide bağlantılı Libya İslami Mücadele örgütüne üyeydi.

Kaddafi yönetimib 1993’te Ramadan hakkında yakalama kararı çıkardı. Aile ülkeden kaçtı, İngiltere’den siyasi sığınma aldı. Salman da orada doğdu, büyüdü. Babası ve ailenin geri kalanı, Kaddafi devrildikten sonra Libya’ya döndü.

El-Abedi aşiretinin en ünlü mensuplarından biriyse Abdül Fetih Yunus. Kaddafi’nin en yakın generallerinden biri olan Yunus, isyancılara katılmıştı.

The Times Gazetesi’nin saldırganın bir okul arkadaşının ifadesine dayandırdığı haberine göre, Salman Abedi, 3 hafta önce Libya’ya gitti ve saldırıdan 2 gün önce İngiltere’ye döndü.



Manchester saldırısıyla ilgili flaş gelişme: Failin kardeşi yakalandı

NORMAL BİR GENÇTİ

Abedi, 15 yaşında Libya’da çekildiği düşünülen eski fotoğraflarında, radikal bir gençten uzak bir görünüm sergiliyor.




Haberin Devamı