Spor Manchester şampiyonluğa koşuyor

Manchester şampiyonluğa koşuyor

Paylaş
Manchester şampiyonluğa koşuyor

İngiltere Premier League'in 32. haftasında lider Manchester United, sahasında Fulham'ı 2-0 yenerek, şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha geçti

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, çarşamba günü Chelsea’yi deplasmanda 1-0 yenerek büyük avantaj sağlayan Manchester United, 2 maç oynamama cezası nedeniyle Rooney’den yoksun çıktığı Fulham karşısında sahadan 3 puanla ayrıldı.

75 bin 339 futbolseverin izlediği karşılaşmada "Kırmızı Şeytanlar"a galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Bulgar Berbatov ve 32. dakikada Valencia attı.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

Bu galibiyetin ardından puanını 69’a çıkaran Manchester United, gelecek hafta deplasmanda Newcastle United ile karşılaşacak.

ARSENAL GÜLDÜ, LEHMANN KALEDE

Liderin en yakın takipçisi Arsenal, son 3 haftadaki beraberlik serisine deplasmanda Blackpool’u 3-1 yenerek son verdi. Arsenal’ın kalesini Lehmann’ın koruduğu maçta, Londra ekibinin gollerini 18. dakikada Abou Diaby, 21. dakikada Emmanuel Eboue ve 76. dakikada Robin van Persie atarken, evsahibi ekibin tek golü 52. dakikada Fletcher’dan geldi.

CHELSEA ZORLANSA DA KAZANDI

Ligin son sırasında yer alan Wigan Athletic’i ağırlayan Chelsea, 67. dakikada Malouda’nın attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazandı ve puanını 58’e çıkardı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid’e deplasmanda 4-0 yenilen Tottenham Hotspur, sahasında Stoke City’yi 3-2’lik skorla geçti. Londra ekibinin gollerini Crouch (2) ve Modric atarken, konuk ekibin gollerini Etherington ve Jones kaydetti.

GOL KRALLIĞI YARIŞI

Gol krallığı yarışında Manchester Unitedlı Dimitar Berbatov, 21 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 19 golle Carlos Tevez (Manchester City), 13 golle Darren Bent (Aston Villa), 12 golle Kevin Nolan (Newcastle United), Robin van Persie (Arsenal), 11 golle de Andy Carroll (Liverpool), Javier Hernandez (Manchester United) ve Peter Odemwingie (West Bromwich Albion) izliyor.

Haberin Devamı