Spor Manchester United maçını izleyenleri elektrik çarptı: En az 30 ölü!

Manchester United maçını izleyenleri elektrik çarptı: En az 30 ölü!

Paylaş
Manchester United maçını izleyenleri elektrik çarptı: En az 30 ölü!

Nijerya'da Manchester United - Anderlecht maçını izlemek için toplanan taraftarların başına gelen kaza 30 kişinin yaşamına mal oldu

posta.com.tr

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Manchester United, Anderlecht'i 2-1 yenerken tüm dünyada olduğu gibi Afrike ülkelerinde de büyük ilgi gördüi. Ancak Nijerya'daki taraftarların başına bir felaket geldi.

Maçı izlemek için bir yerel kulüpte toplanan taraftarların üzerine, kopan bir yüksek gerilim elektrik kablosu düşmesi üzerine ilk belirlemelere göre en az 30 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.



Yaralıların tedavisi çeşitli hastanelerde devam ederken görgü tanıkları olayın, mekanda bulunan güç kaynağının patlamasıyla başladığını, patlamanın etkisiyle telaşa kapılan kalabalığın izdihama yol açtığını, yaralıların büyük çoğunluğunun bu esnada ezildiğini belirtti.

Mirror'da yer alan habere göre İlk patlamanın hemen ardından gerçekleşen ikinci patlamayla beraber kopan yüksek gerilim kablosu, telaşlı taraftarların tam üzerine düştü.

Olay yerinde 28 kişi hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisi acil serviste yaşamını yitirdi.



Tedavisi süren yaralıların büyük bölümünde izdihama bağlı ezilme ve elektrik çarpması kaynaklı ağır yanıklar olduğu belirtildi.

Yaşanan felaketin ardından Manchester United, resmi Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak Nijerya'da yaşamını yitiren taraftarların aile ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Haberin Devamı