Spor Manchester United tarih yazdı

Manchester United tarih yazdı

Paylaş
Manchester United tarih yazdı

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda AC Milan'ı 3-2 yenen Manchester United, Milano'da ilk kez gol atma ve kazanma başarısını gösterdi

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin 2. tur ilk maçları bu akşam oynanan karşılaşmalarla başlarken, gecenin maçında San Siro Stadı’nda AC Milan’a konuk olan İngiliz Manchester United, rakibini 3-2 mağlup etti.

İtalyan ekip, maçın henüz başında Brezilyalı yıldızı Ronaldinho ile bulduğu golle maça adeta 1-0 önde başladı. AC Milan bu üstünlüğünü, 36. dakikada Manchester United’ın emektar futbolcusu Paul Scholes’un golüne engel olamayarak kaybetti.

İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarı ilk devreye oranla daha gollü geçti. Konuk Manchester United, golcü futbolcusu Wayne Rooney’nin 66. ve 74. dakikada attığı gollerle 3-1 öne geçerken, evsahibi AC Milan Hollandalı orta saha oyuncusu Clarence Seedorf’un 85. dakikada kaydettiği golle farkı bire indirdi.

AC MİLAN'A DEPLASMANDA İLK GOL

Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Manchester United’dan Michael Carrick, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Maçı 3-2 kazanan İngiliz ekip, bu sonuçla 10 Marttaki rövanş için avantaj elde etti.

Bu arada Manchester United’ın Paul Scholes ile bulduğu birinci gol, deplasmanda AC Milan’a atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti. "Kırmızı Şeytanlar" olarak anılan İngiliz ekibi, daha önce eşleştiği AC Milan’a deplasmanda gol atma başarısı gösterememişti.

LYON YİNE KAZANDI

Gecenin bir diğer maçında ise Stade Gerland’da İspanyol devi Real Madrid’i konuk eden Olympique Lyon, ikinci yarının hemen başında 47. dakikada Jaen Makoun’un attığı golle mücadeleyi 1-0 kazandı.

"Devler Ligi"nin 2. turunda yarın akşam Bayern Münih-AC Fiorentina ve Porto-Arsenal maçları yapılacak.

Haberin Devamı