Spor Manchester United yaralı

Manchester United yaralı

Paylaş
Manchester United yaralı

İngiltere Premier League'in 34. haftasında Blackburn Rovers ile golsüz berabere kalan Manchester United, şampiyonluk virajında yara aldı

Ligde geçen hafta Chelsea’ye yenilerek liderlik koltuğunu rakibine kaptıran, hafta içinde Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Almanya’nın Bayern Münih takımına elenen Manchester United, Ewood Park Stadı’nda oynanan maçta Blackburn Rovers ile berabere kalarak kötü gidişini sürdürdü.

Bayern Münih ile yapılan ilk karşılaşmada ayağına aldığı darbe nedeniyle sakatlanan ve geçen hafta Chelsea karşısında forma giymeyen golcü oyuncu Wayne Rooney, bu maçta da takımdaki yerini alamadı.

Maç fazlasıyla lider olma şansını kaçıran "Kırmızı Şeytanlar", bu beraberliğin ardından 73 puana yükselirken, lider Chelsea’nin 74 puanı bulunuyor.

MANCHESTER CITY'DEN YİNE FARKLI TARİFE

Şampiyonlar Ligi bileti için mücadele veren takımlardan Manchester City, sahasında Birmingham City’yi 5-1’lik skorla geçti.

Gelecek hafta oynayacağı Manchester derbisi maçı öncesinde moral bulan Manchester City’nin gollerini 38 (penaltı) ve 40. dakikalarda Tevez, 43 ve 88. dakikalarda Adebayor ile 75. dakikada Onuoha attı.

Konuk takımın tek golü 42. dakikada Jerome’den geldi.

LIVERPOOL KAZANMAYI UNUTTU

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselen iki takımın karşı karşıya geldiği maçta Liverpool ile Fulham gol atma başarısını gösteremedi ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Şanlı’nın takımı Stoke City de haftayı beraberlikle kapatan takımlar arasında yer aldı. Milli futbolcunun 69. dakikada Kitson’ın yerine oyuna girdiği karşılaşmada kırmızı-beyazlılar, deplasmanda Wolverhampton Wanderers ile golsüz berabere kaldı.

PORTSMOUTH MATEMATİKSEL OLARAK LİGDEN DÜŞTÜ

Uzun süredir yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle sezon başından bu yana 4 kez el değiştiren ve 70 milyon sterlinlik borcunu ödeyemediği için kayyuma gitme kararı alan Portsmouth’un ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşti.

Premier League tarihinde kayyuma devredilen ilk takım olma özelliğini taşıyan 112 yıllık geçmişe sahip Portsmouth, West Ham United’ın sahasında Sunderland’i 1-0 yenmesinin ardından küme düşen ilk takım oldu.

LİGİN İKİ YENİ TAKIMI BELLİ

Championship’te mücadele eden West Bromwich Albion, Newcastle United’ın ardından Premier League’e çıkmayı garantileyen ikinci takım oldu.

Geçen sezon ligden düşen Newcastle United, Championship’in bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Premier League biletini alırken, yine geçen sezon küme düşen West Bromwich Albion da bu hafta Doncaster Rovers’ı 3-2 yendiği maçın ardından bir yıl sonra Premier League’e geri döndü.

Bu sezon 43 maçta 86 puan elde eden West Bromwich Albion, sezonun sona ermesine 3 hafta kala 75 puanı bulunan Nottingham Forest’in önünde ikinciliği garantiledi.

GOL KRALLIĞI

Manchester United’ın yıldız futbolcusu Wayne Rooney, gol krallığı yarışında 26 golle ilk sırada bulunuyor. Bu futbolcuyu, 25 golle Didier Drogba (Chelsea), 22 golle Darren Bent (Sunderland) ve Carlos Tevez (Manchester City), 18 golle Fernando Torres (Liverpool), 17 golle Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) ve Frank Lampard (Chelsea), 15 golle de Cesc Fabregas (Arsenal) izliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN MAÇLARI

13 Nisan Salı
Chelsea-Bolton

14 Nisan Çarşamba
Aston Villa-Everton
Tottenham Hotspur-Arsenal
Wigan Athletic-Portsmouth
Fulham-Stoke City

17 Nisan Cumartesi
Birmingham City-Hull City
Blackburn Rovers-Everton
Fulham-Wolverhampton Wanderers
Manchester City-Manchester United
Stoke City-Bolton Wanderers
Sunderland-Burnley
Tottenham Hotspur-Chelsea

18 Nisan Pazar
Portsmouth-Aston Villa
Wigan Athletic-Arsenal

4

Haberin Devamı