Gündem Mangal yaparken, evi yaktı

Mangal yaparken, evi yaktı

Paylaş
Mangal yaparken, evi yaktı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Recep Aslantaş balkonda mangal ateşi yakerken, evdeki iki piknik tüpü patladı ve yangın eve sıçradı

Yangın dün akşam saatlerinde, Akarca Mahallesi Vali İbrahim Bozkurt Sokak’ta bulunan apartmanda meydana geldi. 4 katlı apartmanın üçüncü katında kiracı olarak oturan Recep Aslantaş balkonda bulunan mangalı yaktıktan sonra içeri girdi.

Mangaldan sıçrayan kıvılcımlar balkondaki eşyalara sıçrayarak tutuşturdu. Alevleri gören Recep Aslantaş, eşi, kayınvalidesi ve oğlunu güçlükle evden dışarıya çıkarttı. Alevler büyüyünce balkonda bulunan 2 piknik tüpü patladı.

Recep Aslantaş ve oğlu yangını söndürmeye çalışsa da başarılı olamadı. Alevleri fark eden mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkon ve oturma odasını saran alevleri kontrol altına alarak söndürdü.

Şoka giren Recep Aslantaş’ın kayınvalidesi 69 yaşındaki Hatice Yorgancı ise Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İtfaiye ekiplerine tepki gösteren mahalle sakinleri, itfaiyenin yarım saatte geldiğini iddia ederek, “Tam on defa aradık ‘Geliyoruz, geldiler, yoldalar’ dediler. Ama ev yandı gitti. Bu kadar olmaz ki. Bu kadar da geç kalınmaz ki” diyerek tepkilerini gösterdi.,

İlhan ÇETİN/Zonguldak (DHA)