Türkiye (Son Dakika) Mangaldaki etlere kekik sanıp bonzai döktü

Mangaldaki etlere kekik sanıp bonzai döktü

Paylaş
Mangaldaki etlere kekik sanıp bonzai döktü

İstanbul’da ev sahibinin bahçesinde bulduğu bonzaiyi kekik sanıp, mangalda pişirdiği ete koyması sonucu 9 kişi zehirlendi. Ev sahibinin 55 yaşındaki eniştesi yaşamını yitirdi

İstanbul Üsküdar’da yaşayan ve Ankara’dan gelen yakınlarına mangal yapan Aysel Karahan., bahçede bulduğu poşetin içindeki bitkiyi kekik sanıp mangalda kullanınca inanılmaz bir facia yaşandı. Mangalda hazırlanan etten yiyen 9 kişi zehirlenerek hastanelik olurken, 1 kişi de hayatını kaybetti.

ETİ BONZAİ İLE TERBİYELEDİ!


Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Sarıkanarya Sokak'ta yaşanan olay bundan 1 ay önce meydana geldi. Ev kadını Aysel Karahan, Ankara’dan gelen yakınları ile birlikte yemek yemek için evin bahçesinde mangal yaktı. Aysel Karahan bu sırada daha önceden bahçede poşet içerisinde bulduğu ve kekik sandığı bonzaiyi etin üzerine serperek terbiyeledi.


9 KİŞİ ZEHİRLENDİ, ENİŞTE KURTARILAMADI


Pişen etten ise Aysel Karahan’ın gelini Yeliz D. dışında herkes yedi. Mangalda pişen etten yiyen Aysel Karahan, Cuma Karahan, Sare S. Erhan D. Hatice A. Serdar A. Nevzat A. Aysel A. Gürhan D. ve enişte Bayram Aktan zehirlenerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi gören 9 yaralı kısa sürede çıkarken, enişte Bayram Aktan yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybetti.



Bonzai...

'ALMIŞ EVE GÖTÜRMÜŞ, EVDEKİ KEKİĞİN İÇİNE KATMIŞ'


Yaşanan olayı anlatan Aysel Karahan’ın eşi Cuma Karahan, "Komşular kurutmuşlar güzelce bir kekik dedi, 'para ile niye alalım' dedi. Onu almış eve götürmüş, ben attı sandım. Evde bulunan kekiğin içerisine katmış. Pazar günü de mangal tavuğu hazırlanırken, onun içerisine koyuyor. Mangal yapıp yedikten sonra hepimiz zehirlendik. 10 kişiydik" dedi.



Kekik...

'İLK ÖNCE KAYNANAM ETKİLENDİ'


Cuma Karahan, "İlk yaşlı bir kaynanam var o etkilendi. Önce ’ben uyuyacağım’ dedi. Benim baldızım var, rahmetlinin eşi, o da rahatsızlandı. Annesine üzüldü ondan oldu dedik. Dışarıya çıkardık, konuşturuyorduk Erhan Dağlı var, ’bana da bir şey oldu’ dedi. Derken ben de kötüleştim. Ben kötüleşince hemen oğlumu aradım, durumu anlattım. Oğlum hemen ambulansı arıyor ve ambulanslar geldikten sonra hastaneye gittik. Olay sonucunda bacanağım vefat etti. Doktorların verdiği raporda bacanağım kalp krizinden öldüğü belirtildi. Uyuşturucudan sonra ayılıyor. Birkaç gün geçtikten sonra kalp krizi geçiriyor" diyerek, o gün yaşadıklarını anlattı.


KEKİĞİN İÇİNDE BONZAİ TESPİT EDİLDİ


Cuma Karahan, zehirlendikleri kekiğin polis tarafından incelendiğini ve hastanede yapılan incelemede ise kekiğin içerisinden bonzainin tespit edildiğini söyledi. Bu olaydan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Cuma Karahan, şikayetçi olmadıklarını ifade etti.

'HEMEN PENCEREDEN TÜM KAVANOZU ATTIM'


Aysel Karahan ise ifadesinde "Herkes teker teker bayılınca anladım ki poşetten kavanoza dağ kekiği sanarak boşalttığım şey bizi bu hale getirdi. Hemen mutfağın penceresinden tüm kavanozu attım. Sonra ben de kendimi kaybettim. Bahçeme o poşeti kim koydu bilmiyorum" dedi.

POLİS ŞİMDİ POŞETİ BIRAKANI ARIYOR


Polis evin bahçesine içi bonzai dolu poşeti bırakan şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı