Yaşam Manisa Büyükşehir Belediyesi-Vestel Bisiklet yolu Manisa'da açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi-Vestel Bisiklet yolu Manisa'da açıldı

Paylaş
Manisa Büyükşehir Belediyesi-Vestel Bisiklet yolu Manisa'da açıldı

Vestel ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapılan 41 kilometrelik bisiklet yolunun 11 kilometrelik ilk bölümü Manisa’da gerçekleşen törenle açıldı

İlk olarak 11 kilometrelik bölümü açılan ve Türkiye’de bir ilk olan 41 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu Manisa’nın doğusundan batısına uzanıyor.

Manisa’nın İstanbul girişinden başlayıp İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında OSB, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor. Bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenirken Vestel, bisiklet yolunu hem Avrupa Birliği hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına göre kaplayacak.

24 SAAT KULLANILABİLECEK

Vestel City’de üretilen yerli malı LED’ler ile aydınlatılan bisiklet yolu bu sayede 24 saat rahatça kullanılabilecek. Ayrıca Vestel tarafından yola belli aralıklarla bilgilendirme ekranları da konulacak. Ekranlarda hem bisikletle ilgili hem de sağlıklı yaşam üzerine bilgiler yer alırken Manisa halkı şehirleri ile ilgili tüm bilgileri bu ekranlardan öğrenecek.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan açılışı yapılan bisiklet yolu hakkında "Hem sahip olduğumuz enerji kaynaklarını daha bilinçli kullanma hem de sağlıklı ve kaliteli bir yaşama ön ayak olmak için şehir hayatında bisiklet kullanımını destekliyor ve bu alanı sahiplenmeyi hedefliyoruz" dedi.



Haberin Devamı