Gündem Manisa’da 70 asker hastaneye kaldırıldı

Manisa’da 70 asker hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Manisa’da 70 asker hastaneye kaldırıldı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 6’ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı’nda, akşam yemeğinin ardından 150 asker rahatsızlandı. Askerler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 150 er akşam yemeğinde çıkan et kavurma, pilav, çorba, ayran ve salatayı yedikten kısa bir süre sonra karın ağrısı şikayetiyle revire başvurdu.

150 askerden 70'i yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.


BİR HAFTADA İKİNCİ ZEHİRLENME VAKASI


Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda geçen Salı günü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 asker hastaneye kaldırılmış, Er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti.


MANİSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Valilikten alaydaki askerlerin durumu hakkında yapılan açıklamada, "Kırkağaç Jandarma Komando Er Eğitim Alayı’nda kadrolu ve eğitim görmekte olan 6 bin erattan 150 kadarı mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat etmiş, saat 23.00 itibariyle 70 asker sağlık kuruluşlarında müşahede altına alınmıştır. Sağlık kuruluşlarında yapılan ilk değerlendirmede ciddi bir zehirlenme ya da enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır." bilgisi paylaşıldı.

ASKERLER TABURCU OLDU


Manisa’nın Kırkağaç İlçesi’ndeki 6’ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı’nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan 70 asker, tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Askerlerin, alay içerisindeki revirde, gözetim altında tutulacağı belirtildi.



Manisa'da kışlada yaşanan enfeksiyon alarmında son durum



Manisa'da kışlada enfeksiyon alarmı: 828 asker etkilendi, 1 asker can verdi