Yaşam Manisa'da görüntülenmişti! 4 metrelik yılanla ilgili açıklama

Manisa'da görüntülenmişti! 4 metrelik yılanla ilgili açıklama

Paylaş
Manisa'da görüntülenmişti! 4 metrelik yılanla ilgili açıklama

Manisa'da geçen hafta görüntülenen, uzunluğuyla korku yaratan yılanın tehlikeli olmayan ve 'sarı yılan' adıyla bilinen bir tür olduğu açıklandı. Zararsız olan yılanın tarımsal faaliyetler için yararları olduğu da ortaya çıktı

Manisa Saruhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli zabıtalar, bir görevin ardından ilçeye dönerken Eski Bağlar mevkisinde, yağmur nedeniyle suyla kaplanan yol kenarında bir yılan olduğunu fark etmiş ve uzunluğuyla dikkat çeken yılanı görüntülemişti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaklaşık 4 metre olduğu iddia edilen yılanın halk arasında 'sarı yılan' olarak da bilinen 'Elaphe Sauromates' türünden olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

EN FAZLA 230 SANTİMETRE UZUNLUĞUNDA



"Sarı yılan, Türkiye'de uygun habitatın bulunduğu, az bitkili çalılık ve taşlık olan her yerde yayılabilmektedir. Küçük kemirici bir hayvan olan sarı yılan, kuş ve kuş yavruları ile beslendiği gibi kemiricileri de avladığından tarıma yararlı sayılabilen zehirsiz bir yılan türüdür. Bu türün vücut uzunluğu 230 santimetreye kadar görülebilmektedir."


Manisa’da görüntülenen yılanın uzunluğu hayrete düşürdü!

Haberin Devamı