Gündem Manisa'daki asker zehirlenmesi olayında flaş gelişme!

Manisa'daki asker zehirlenmesi olayında flaş gelişme!

Paylaş
Manisa'daki asker zehirlenmesi olayında flaş gelişme!

Manisa'daki kışla zehirlenmesi soruşturmasında 3 subay tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’nde yaklaşık 1,5 saat boyunca ifade veren gıda kontrolünden sorumlu 3 kişiden 2’si daha adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, astsubay S.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi

Geçen 16-17 Haziran’da Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki 731 asker, akşam yemeği sonrası rahatsızlanıp hastanelere kaldırılmıştı. Askerler hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, aralarında kışlaya yemek veren şirketin yetkilileri ve çalışanları ile kışladaki gıda kontrolünden sorumlu subay ve astsubayların da bulunduğu 48 kişi gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilmişti.

GIDA KONTROLDEN SORUMLU ASTSUBAY TUTUKLANDI


Manisa 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’ndaki gıda zehirlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan ve bugün öğle saatlerinde gözaltına alınan 6 askerden 4’ü adliyeye getirildi. Savcılıkta ifadeleri alınan askerlerden 1’i serbest bırakılırken, 3’ü de akşam saatlerinde tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği’nde yaklaşık 1,5 saat boyunca ifade veren gıda kontrolünden sorumlu 3 kişiden 2’si daha adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, astsubay S.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI


Şüphelilerden yemek şirketinin genel müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., satın alma müdürü M.A.’nın da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı. Aralarında 6 subay ve astsubayın da bulunduğu diğer şüheliler ise serbest bırakılmıştı. Askerlerin rahatsızlanmasıyla ilgili adli ve idari soruşturmalar sürerken bugün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, kışlada gıda kontrolünde görevli toplam 6 subay ve astsubayın idari soruşturma sonucunda açığa alındığını açıklamıştı.


BAKAN IŞIK'TAN AÇIKLAMA


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, kışlada gıda kontrolünde görevli toplam 6 subay ve astsubayın idari soruşturma sonucunda açığa alındığını açıkladı. Bakan Işık açıklamasında, "Şu an bütün sistemi gözden geçiren bir çalışma yapıyoruz. Hijyene, yemek pişirme şartlarına dikkat edilmemiş. Gıda kontrolü ile görevli 6 kişi açığa alındı, soruşturma sürüyor. EDOK Komutanlığı Kara Kuvvetli Komutanlığı ile bir çalışma başlattık. Malzeme ile ihale yapmayacağız. Mutfaklarımızı faaliyete geçireceğiz. Sadece yemek pişirme hizmeti alabiliriz. İki ihtimal var, onlardan biri olacak" dedi.


OLAYIN GEÇMİŞİ


Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 731 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılmıştı.


23 MAYIS: 1049 ASKER ZEHİRLENDİ, 1 ASKER ŞEHİT


Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 asker hastanelik oldu. 1 er şehit olmuştu.


27 MAYIS VE 11 HAZİRAN'DA YİNE AYNI OLAY


27 Mayıs’ta Manisa’da 70, 11 Haziran’da Diyarbakır’da 11 asker yemekten zehirlenmişti.


16 HAZİRAN: 69 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI


Manisada General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 16 Haziran günü akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan askerlerden 69’u hastaneye kaldırılmıştı.