Eğitim - Kariyer Manisa'daki okul kantinine 16 bin TL ceza

Manisa'daki okul kantinine 16 bin TL ceza

Paylaş
Manisa'daki okul kantinine 16 bin TL ceza

Manisa’nın Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilgili kurumlarla birlikte okul kantinlerinde hijyen, gıda ve yetki belgesi kontrolüne yönelik denetimlerde bulundu. Yapılan denetimlerde bir okulun kantinine 16 bin TL para cezası kesildi

Yunusemre Belediyesi tarafından gerçekleştirilen denetimlerde okul kantinlerinin hijyen, yetki belge kontrolü, gıda maddelerinin son kullanma tarihi incelendi. Yıl sonuna kadar denetimlerin devam edeceği vurgulanırken şu ana kadar yapılan denetimlerde kurallara uymayan bir okul kantinine Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 16 bin TL cezai işlem uygulandı.

'DENETİMLER DEVAM EDECEK'

Çocukların sağlığını tehdit eden kantinlere aman vermeyeceklerini belirten Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, “Denetlemeler sonucunda bir okul kantinimize İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından 16 bin TL cezai işlem uygulandı. Öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Denetimler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu konunun üzerinde duracağız. Bizim için önemli olan çocuklarımızın sağlıklı ve düzgün beslenmelerinin sağlanması. Kantincilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı