Ekonomi Manisa'da sezonun ilk kirazı 150 liradan alıcı buldu

Manisa'da sezonun ilk kirazı 150 liradan alıcı buldu

Paylaş
Manisa'da sezonun ilk kirazı 150 liradan alıcı buldu

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde ilk hasadı yapılan cristobalina cinsi sezonun kirazı, kilosu 150 liradan alıcı buldu

AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in de katılımıyla Sancaklıbozköy Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte; sezonun ilk kirazı toplandı. İlk hasatta toplanan 25 kiloluk kiraz, tüccar Hüseyin Çimen tarafından kilosu 150 liradan satın alındı.

KUZEY YARIM KÜRENİN İLK KİRAZI

İlçenin kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Kuzey yarım kürenin ilk kirazı burada üretiliyor. Bölgemizde yıllık toplamda 20 bin tonluk bir kiraz üretimimiz var. Türkiye’den dünyaya ihraç edilen kirazın üçte biri bu bölgeden yani Sancaklıbozköy, Karaoğlanlı ve Sancaklıiğdecik mahallelerimizde üretiliyor" dedi.

Cristobalina cinsi olan ürünün halk arasında erkenci kiraz olarak bilindiğini söyleyen Hasan Aydın, "Bu yılki ilk hasadımız yaklaşık 25 kilo oldu. İkinci hasatta 100 kilo ürün almayı hedefliyoruz. Bu erkenci üründe toplamda 400 kiloluk üretim bekliyoruz. Zaten erkenci ürünlerin hemen ardından normal kiraz hasadımız başlayacak" diye konuştu.

YILLIK 250 BİN TONLUK ÜRETİM

Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, "Bu yılki kiraz sezonumuz hem çiftçimize hem ülkemize hayırlısı olsun. Bildiğiniz gibi kiraz meyvesi ülkemizde bir ihraç kalemidir. Bu nedenle Türkiye’nin lokomotif ürünlerinden biridir. Dünya genelinde üretime bakıldığında Amerika ile yarışmaktayız. Yıllık 250 bin tonluk bir üretimimiz var. Bu Türkiye üretiminin üçte birlik kısmı ki bu çok büyük bir dilim demektir; Şehzadeler ilçemizde yetişmektedir" dedi.

İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı