Magazin 'Manken Müsveddesi' sözüne para cezası

'Manken Müsveddesi' sözüne para cezası

Paylaş
'Manken Müsveddesi' sözüne para cezası

Manken Eylem Şenkal'a twitter üzerinden “manken müsveddesi” dediği için yargılanan öğretmen İrem Uzunhasanoğlu'na açılan dava karara bağlandı

Manken Eylem Şenkal hakkında geçtiğimiz yıl park yeri nedeniyle tartıştığı 55 yaşındaki Alev Yüksel Köyel’in parmaklarını kırarak yaraladığı, gözlüğünü kırdığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. O dava hala sürerken, yaralanan Alev Yüksel Köyel’in kızı İrem Uzunhasanoğlu ise annesinin yaşadığı olay üzerine twitter adresinden “Bir manken müsveddesi bugün anneme saldırıp parmağını kırdı. Böyle bir insanla aynı oksijeni soluduğuma mı yanayım? anneme mi? çok mutsuzum” şeklinde mesaj paylaştı. Şenkal bu tweet üzerine savcılığa başvurarak kendisine hakaret gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMEDİ

Savcılık İrem Uzunhasanoğlu hakkında “hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın ilk duruşmasına katılan Eylem Şenkal “Şikayetim devam ediyor. Davaya katılmak istiyorum” dedi. İngilizce öğretmeni sanık İrem Uzunhasanoğlu ise ifadesinde “O tweeti annemin yaşadığı tatsız olayın etkisinde kalarak yazdım. Suç işlemek amacıyla yazmadım. Zaten müsvedde kelimesi bir şeyin kopyası anlamına gelmektedir. Hakaret sayıldığını ve suç teşkil ettiğini düşünmüyorum. Bu nedenle beraatimi istiyorum” dedi.

MAHKEME “MÜSVEDDE”Yİ HAKARET SAYDI

İlk celsede dosyayı karara bağlayan hakim “müsvedde” kelimesinin hakaret kapsamında olduğu kanaatine vararak sanığı bin 500 TL para cezasına çarptırdı. Cezada hükmün açıklanmasının da geri bırakılmasına karar verdi.

Haberin Devamı