Magazin Mankenler dünyasını şok eden hastalık!

Mankenler dünyasını şok eden hastalık!

Paylaş
Mankenler dünyasını şok eden hastalık!

1980'li yılların en popüler mankenlerinden Yusuf Azuz'a MS teşhisi kondu

Bu haberle şoke olan eski meslektaşları, ona tedavi sürecinde gereken desteği vermek üzere kolları sıvadı. Vizyon Organizasyon mankenleri ve ajans sahibi Atilla Kalpakaslan, Azuz için 17-18-19 Aralık tarihlerinde “Nostalji Moda Günleri” adlı bir organizasyona imza atacak.

Haberin Devamı

Hürriyet'in haberine göre Engin Koç, Atilla Saral, Esin Moralıoğlu, Merve İldeniz, Yaşar Alptekin, Tuğba Özay ve Deniz Pulaş’ın da arasında bulunduğu 40 manken, Olivium’da yapılacak moda günlerinde podyuma çıkacak. Organizasyondan elde edilen gelirle Azuz’un hastane ve bakım masraflarına destek olmak amaçlanıyor.

MS hastalığı nedir ?

Multiple Skleroz (MS) hastalığı, beyin ve omurilik hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi, sinirler boyunca vücudumuzun farklı yerlerinde elektriksel mesajlar gönderen bir telefon santrali gibidir.

Bu mesajlar tüm hareketlerimizi kontrol eder. MS hastalığı, mesajların düzgün şekilde iletilmesini bozar. Sağlıklı sinir liflerinin çoğu, mesajların iletilmesini kolaylaştıran miyelin denen yağlı bir madde ile çevrelenmiştir

Haberin Devamı

Bu doku, sinir liflerinin elektrik uyarılarını iletmelerine yardımcı olur. MS hastalığında miyelin parçalanır ve miyelinin yerini sertleşmiş dokular alır. Böylece mesajın geçişi engellenir. Sonuçta vücut fonksiyonları kontrol edilemez hale gelir.