Magazin Manolya Onur'un hukuk savaşı sürüyor

Manolya Onur'un hukuk savaşı sürüyor

Paylaş
Manolya Onur'un hukuk savaşı sürüyor

Son Osmanlı halifesi Abdülmecid’in torunu Haydarabad Nizamı Mukarram Bereket Jah'ın mal varlığı, ilk eşi Esra Birgen'le üçüncü eşi 1975 Türkiye İkinci Güzeli Manolya Onur'u birbirine düşürdü. Manolya Onur, ''O kadından çatır çatır kızımın hakkını alacağım'' dedi

1975 Türkiye İkinci Güzeli Manolya Onur (61) son Osmanlı halifesi Abdülmecid’in torunu Haydarabad Nizamı Mukarram Bereket Jah (84) ile 1990’da evlenip, 1994’te boşandı. Bu evlilikten Prenses Nilüfer Jah (25) doğdu. Manolya Onur eski eşinden 2006’da 5 milyon dolar tazminat kazandı. Paranın hepsini alamadı.


Son Osmanlı halifesi Abdülmecid’in torunu Haydarabad Nizamı Mukarram Bereket Jah ve Hindistan’daki paylaşılamayan Çırağan Sarayı.

SARAYI VAKFA ÇEVİRDİ

İddiaya göre; devreye Bereket Jah’ın 1952’de evlenip 1979’da boşandığı ilk eşi, iki çocuğunun annesi Esra Birgen (79) girdi. Londra’da yaşayan Esra Hanım sarayın Nilüfer Jah’a kalmasına itiraz etti. Alzheimer hastası olan Bereket Jah’tan imza yetkisi aldı. 100 milyon dolarlık sarayı kurdukları vakfa geçirdi. Nilüfer Jah’ı yüklü mirastan mahrum etmek istedi.


Mukarram Bereket Jah-Manolya Onur ve kızları Nilüfer/1994

SARAYI SÖZ VERMİŞTİ

Bereket Jah, Hindistan- Haydarabad’da sahibi olduğu Çırağan Sarayı’nın arazisini, ölümünden sonra kızı Nilüfer’e vereceğine söz verdi. Eski çift bunun için Cenevre ve İstanbul’da iki anlaşma yaptı.


Esra Birgen’in Bereket Jah’tan Azmet (51) ve Şehkar (49) adlı iki çocuğu var.

GÖZLERİYLE KONUŞTU

Nilüfer Jah miras kavgası yüzünden babası Haydarabad Nizamı Mukarram Bereket Jah’ı 7 yıldır göremiyordu. Alzheimer ve şeker hastası olan babasına bir türlü ulaşamayan Nilüfer Jah “Babamın eski eşi Esra Birgen sudan sebepler önü sürüp görüşmemizi engelliyor. Babamı benden kaçırıyorlar. Onu en son 2010’da Antalya’da polisler eşliğinde görebildim” demişti.



Nilüfer Jah ortak bir dostlarından babasının 2 bakıcı eşliğinde Suadiye’de bir dairede yaşadığını öğrendi. Geçen ay önce iki avukatı ve teyzesini de alıp babasına koşmuştu. Evden çıkışta şunları söylemişti:: “Babam hasta olduğu halde beni tanıdı. Beni gördüğü zamanki bakışlarını kelimelerle tarif edemem. Gözleriyle her şeyi anlattı. El ele tutuştuk, yanaklarını öptüm, birlikte gözyaşı döktük.”

''MUTSUZ BİR KADIN OLARAK ÖLECEK''

Milliyet'in haberine göre; Mukarram Bereket Jah’ın eski eşi, Nilüfer Jah’ın annesi Manolya Onur önceki gün Bebek sahilinde sabah yürüyüşü yaparken objektiflere takıldı.

Esra Birgen’i topa tutan Manolya Onur, "O kendini prenses zanneden kadından çatır çatır her şeyi alacağım. Benim kızımdan babasını gizlediler. Kızım 7 yıl boyunca babasını aradı. En sonunda geçen ay Suadiye'de bir apartman dairesinde makineye bağlı olarak bulduk. 40 yıl önce eski eşimden boşanan Esra Birgen’den kızımın hakkını alacağım. Esra Birgen kocamı ve kızımın babasını bir apartman dairesinde bakıcılara bırakmış, ama kendisi yok. Kendisi dünyayı geziyor" dedi.


Manolya Onur ile kızı Nilüfer Jah

Şok suçlamalarda bulunan Manolya Onur, "Kızımın babası yaşadığı halde babasını gizlediler kızımdan. 7 yıl boyunca kızım neler çekti ve pikolojisi bozuldu. Çünkü bu kadın menfaat peşinde ve bu kadın kızıma bırakılan bütün mirası vakıf olarak kendi çocuklarının üstüne yapmış. Eşimden imza alırız diye korkuyor. O yüzden bizden gizliyorlar. Sarayın bir tanesini otel yaptı, bir tanesini halka açtı diye çok büyük hava yaptı. O kadın 80 yaşına gelmiş ve hala kendini prenses zannediyor. Beni ikinci sınıfa düşürdü çünkü o her şeyi yapan kadın oldu. Eşimin parasıyla, kızımın parasıyla beni ezmeye çalışıyor ve lüks hayat yaşıyor. Bütün sarayları talan etti. Bütün eşimin malını talan etti. Biz mutluyuz ama o kadın mutsuz bir kadın olarak ölecek. Sürekli ben 'Türk prensesiyim' diye kendini yurt dışında gazetelere yazdırıyor. Yahu be kadın sen paranın içinde yüzüyorsun zaten kızımın rızkını çalıyorsun. Çatır çatır alacağım hepsini. Gerekirse devlete bağışlayacağım. Gerekirse eğitim kurumlarına bağışlayacağım ama onda hepsini alacağım" şeklinde konuştu.


Haberin Devamı