Eğitim - Kariyer Manş Denizi’ni yüzerek geçecek

Manş Denizi’ni yüzerek geçecek

Paylaş
Manş Denizi’ni yüzerek geçecek

Ege Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Bengisu Avcı, Manş Denizi’ni geçen en genç Türk kadın yüzücü olmak için kulaç atacak

Hava şartları ve akıntıya bağlı olarak ağustos ayı sonunda Manş Denizi’ni geçmeyi planlayan Avcı, başarılı olması halinde sponsor desteği ile aralarında Kuzey Denizi, Amerika ve Cebeli Tarık Boğazı’nın da bulunduğu yedi okyanus parkurunu tamamlamak istiyor.

10 saatte, 36 kilometre yüzecek

Bengisu Avcı, ağustos ayının sonunda İngiltere’den Fransa’ya doğru yaklaşık 10 saatte, 14-17 derece su sıcaklığında 36 kilometre kat edecek ve bu süre zarfında hiç tekneye tutunamayacak. Manş Denizi’ni 1979 yılında, 15 saat 47 dakikada yüzen ilk Türk kadın yüzücü Nesrin Olgun Arslan’ın ardından aynı parkuru tamamlayan en genç Türk kadın yüzücü olmaya hazırlanan Avcı’nın tek eksiği sponsor desteği.

Sponsora ihtiyacı var

Sporu hobi olarak görmediğini ve hayatı boyunca yapabilmek için Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nü tercih ettiğini belirten Avcı, “Şu an ailem masraflarımı karşılayabiliyor. İlerleyen zamanda ise ancak sponsor desteği alabilirsem yedi okyanus parkurunu tamamlayabilirim” dedi.

Haberin Devamı