Magazin 'Mansur format dışı giyinmek istedi'

'Mansur format dışı giyinmek istedi'

Paylaş
'Mansur format dışı giyinmek istedi'

"Çeyiz Şov" adlı yapımın TRT'nin iç değil, dış yapımı olduğu belirtilen açıklamada, "Bazı gazetelerde yer alan 'Zeynep Mansur'a TRT sansürü' haberlerinin en büyük yanlışı, Mansur'un yayın kararını TRT yetkilileri değil, dış yapımlar vermiştir" denildi

Zeynep Mansur’a, "Çeyiz Şov"a davet edilirken, bu programın Türkiye ve Türk cumhuriyetlerindeki çeyiz kültürünü anlatan bir aile programı olduğunun bildirildiği, kendisine daha çok geleneksel tarzda giyinmesi yönünde tavsiyede bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Haberin Devamı

"Programın dekoru, yarışmacıları, arşiv görüntüleri, tamamen geleneksel çeyiz kültürümüz üzerine inşa edilmişken Zeynep Mansur ısrarla, yayın formatına uymayan kıyafet giymek istemiştir. Program yapımcıları da karşılaştıkları ısrar üzerine Mansur’u yayına çıkartmamışlardır.

Mansur, Çeyiz Şov’da giymek istediği kıyafeti TRT’nin diğer yayınlarında kullanabilir ve geçmişte de kullanmıştır. Dış yapım olan bir programın yayın bütünlüğü için yaptığı tercihten art niyetli ’sansür yorumları’ yapılmamalıdır.

TRT’de yasak olan tek şey ’yasak’ sözcüğüdür. TRT yasaklarla değil, hukukla, ilkelerle yönetilmektedir. TRT’ye ’sansürcü’ diyenler, her şeyden önce 13 TRT kanalının birini bir kaç dakika izlemelidirler. Yasakları yasaklamış TRT, şarkıcıların şahsi kaprisleriyle değil, ilkeleriyle en güzel, en güvenilir yayınları hazırlamaktadır."

Haberin Devamı

AA