Gündem Mansur Yavaş bu defa bu sloganla geliyor

Mansur Yavaş bu defa bu sloganla geliyor

Paylaş
Mansur Yavaş bu defa bu sloganla geliyor

Son seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş da referandum için çalışmalara başladı. Yavaş'ın bu kez sloganı 'Hayır gardaşım hayır' oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde önce MHP'den sonra da CHP'den Melih Gökçek'in karşısına çıkan Mansur Yavaş da referandum kararını açıkladı. O dönem seçim sloganı “Yavaş gardaşım Yavaş” olan Mansur Yavaş bu defa da "Hayır gardaşım hayır"la halkla buluşacak.Şu anda aktif siyasetin dışında olan Mansur Yavaş, 'vatandaşlık görevim' deyip AKP’li ve MHP’li kararsızların referandumda 'hayır' demeleri için çaba gösteriyor.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan, halen bir siyasi partiye üyeliğinin bulunmadığını ve aktif siyasetin içinde olmadığını kaydeden Mansur Yavaş, “Şimdi, sorumlu bir vatandaş olarak bir şeyler yapmak, ‘evet' verilmesi durumunda yaşanacak sorunları gördüğüm için referandumda tercihin ‘hayır' olması konusunda parti ayrımı gözetmeksizin insanları uyarıyorum. Bu bir vatandaşlık görevi” dedi.

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Mansur Yavaş 1955 doğumludur. 1999 yılında Beypazarı Belediye Başkanı seçilmiştir. 2009 senesinde MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş ancak seçilememiştir. 2013 yılında CHP Yönetim kurulu kararı ile CHP’ye katılmış 2014 yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur.Seçimi çok az farkla kaybetmiştir. 2016 yılında da CHP'den istifa etmiştir. Eski Beypazarı belediye başkanı ve avukat Mansur Yavaş aslen Beypazarı Ankara’lıdır.