Gündem Mantar toplarken dondu

Mantar toplarken dondu

Paylaş
Mantar toplarken dondu

Karaman'da mantar toplamaya giden iki polis memurundan biri donarak can verdi

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde ormana mantar toplamaya giden iki polis memurundan Abdullah T. soğuktan donarak öldü, Murat T. son anda kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Sarıveliler Polis Merkezi’nde görevli polis memurları Abdullah T. (35) ve Murat T. (36), izinli günleri olan dün saat 11.00 sıralarında mantar toplamak için Alanya’ya bağlı, Toros Dağı eteklerindeki Çayarası mevkiine gitti. Araçlarını Aşağıboyalı mevkiinde bırakan iki arkadaş, geç saatlare kadar eve gelmeyince yakınları emniyetten yardım istedi.

Bunun üzerine jandarma, polis ve belediye ekiplerince oluşturulan arama kurtarma ekipleri çalışmalarına başlandı. Ekipler, arama çalışmaları sırasında açılan ateşe karşılık veren polis memurlarını, ilçeye 35 kilometre uzaklıkta ormanda baygın halde buldu.

Aşırı sağanak nedeniyle bitkin düşen polis memurlarından Abdullah T.’nin soğuktan donduğu ve hastaneye kaldırılamak istenirken yaşamını yitirdiği açıklandı.

Haberin Devamı

Ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Murat T. ise ilk müdahalesinin ardından Karaman Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Murat T.’nin bilincinin açık olduğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Serdar Özgür / Karaman (DHA)