Spor ManU, Milano'da avantaj arıyor

ManU, Milano'da avantaj arıyor

Paylaş
ManU, Milano'da avantaj arıyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında AC Milan ile Manchester United, yarın Milano'da karşı karşıya gelecek

Avrupa kupalarında daha önce Milan’la yaptığı karşılaşmalarda deplasmanda gol atma becerisini gösteremeyen ve tüm eşleşmelerden boynu bükük ayrılan Manchester United, yarın oynanacak maçta bir ilki gerçekleştirerek evine avantajlı bir skor ile dönmenin hesaplarını yapacak.

Manchester United’ı Milano’da oynanan 4 maçta da yenme başarısını gösteren AC Milan’da gözler özellikle, İngiliz ekibin formasını yıllarca terleten ve İspanya ile ABD macerasının ardından soluğu Milan’da alan, her fırsatta Manchester United’ı özlediğini söyleyen David Beckham’da olacak.

İngiltere’den 7 yıl önce ayrılmasından bu yana ilk kez Manchester United’a karşı forma giyecek olması nedeniyle maç her ne kadar Beckham için ayrı bir anlam taşısa da, İngiliz oyuncunun ilk 11’deki yeri garanti değil.

34 yaşındaki orta saha oyuncusu, Milan’ın son iki lig maçında yedek kulübesinde oturmuştu. Sakatlıktan kurtulan Alexandre Pato’nun da takıma dahil edilmesi, Beckham’ın ilk 11’deki yerini iyice zora soktu.

MANCHESTER'DA VİDİÇ, ANDERSON VE GİGGS YOK

İngiliz ekip ise yarın oynanacak maça, Nemanja Vidiç, Anderson ve Ryan Giggs’den yoksun çıkacak.

Teknik direktör Alex Ferguson, Vidiç’in yokluğunda geri dörtlüde muhtemelen Ferdinand ile birlikte Patrice Evra, Jonny Evans ve Wes Brown’ı oynatacak. Manchester’ın gol yollarındaki en büyük silahı ise kariyerinin zirvesine çıkan Wayne Rooney.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ MAÇLAR

Manchester United ile AC Milan, aralarında 1958’de başlayan mücadele tarihinde 8 kez karşı karşıya geldi. İngiliz ekibi, Milano’da oynanan maçlarda rakibine hiç gol atamadı ve 4 eşleşmede de kaybeden taraf oldu.

1958 Manchester United: 2 - AC Milan: 1/AC Milan: 4 - Manchester United: 0
1969 AC Milan: 2 - Manchester United: 0/Manchester United: 1 - AC Milan: 0
2005 Manchester United: 0 - AC Milan: 1/AC Milan: 1 - Manchester United: 0
2007 Manchester United: 3 - AC Milan: 2/AC Milan: 3 - Manchester United: 0

2

Haberin Devamı