Yaşam Manyas Kuş Gölü'ne hayat veriyor

Manyas Kuş Gölü'ne hayat veriyor

Paylaş
Manyas Kuş Gölü'ne hayat veriyor

Balıkesir'de, yapımı 44 yıl sonra tamamlanan Manyas Barajı, Kuş Gölü'ne de can verdi. Baraj sayesinde göle düzenli su bırakılmasıyla sazan popülasyonu arttı

Manyas- Kızıksa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yüksel Dede, 44 yıl aradan sonra hizmete sokulan Manyas Barajı’nın Kuş Gölü’ndeki yerli sazan popülüsyonunun artmasına neden olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bundan birkaç yıl öncesine kadar gölde yerli sazan bulmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Dede, "Ne zaman Manyas Barajı hizmete girdi o zamandan beri yerli sazan popülasyonunda ciddi artışlar oldu. Kuş Gölü çevresinde faaliyet gösteren su ürünleri kooperatifleri üyeleri her gün tonlarca yerli sazan tutuyor. Bunda barajdan kontrollü olarak bırakılan suyun göldeki oksijen miktarının artmasında önemli etkisi oldu. Çevre kirliliğinden dolayı kitlesel balık ölümlerin çok olduğu Kuş Gölünde artık bu tür ölümlere çok rastlanmıyor" dedi.

Manyas- Kızıksa Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinden Balıkçı Birol Ay da Manyas Barajından suyun kontrollü olarak Kuş Gölüne bırakılması yerli sazanın yanı sıra turna ve yayın balığında da artış görüldüğünü ifade ederek böyle giderse halkımız yerli sazana doyacak" dedi.

Haberin Devamı

Mehmet TOSUN/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)