Sayım Çınar Manzaradan Parçalar, Hayat, Sokaklar, Edebiyat
HABERİ PAYLAŞ

Manzaradan Parçalar, Hayat, Sokaklar, Edebiyat

Orhan Pamuk’un yeni kitabı ‘Manzaradan Parçalar: Hayat- Sokaklar-Edebiyat’ İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. Bu, kitap dünyasında merakla bekleniyordu. İletişim Yayınları’nın yaptığı 25 binlik ilk baskı kitap çıkmadan siparişlerle tükendi. 10.000’lik ikinci baskısı da yapılıyor. Bu hafta yine sizler için birbirinden farklı altı kitap seçtim. İşte o kitaplar...

ORHAN PAMUK’UN ÇOCUKLUĞU VE AİLESİ

Manzaradan Parçalar, Hayat, Sokaklar, Edebiyat

Orhan Pamuk/İletişim Yayınları

Türk edebiyatının Nobel’li yazarı Orhan Pamuk’un yeni kitabı rahatça okunabiliyor. Orhan Pamuk’un çocukluğunu, ailesini, İstanbul’u, edebiyat dünyasını ve çeşitli konularda düşüncelerini anlattığı yazıları ‘Manzaradan Parçalar’ adlı kitapta toplandı. ‘Manzaradan Parçalar’, ‘Bir Hayat Hikâyesi Denemesi’ adlı yazıyla başlıyor. Yazarın hayatını ve kitaplarını anlattığı yazıda Orhan Pamuk, “İleride kitaplarım hayatımdan daha önemli ve eğlenceli bulunacak sanırım” diyor. Yazar babasını, börek yapan annesini, tıraş olurken yaşadıklarını ve başa bela bir sivrisineği anlatıyor. Orhan Pamuk sevenlere duyurulur.

Haberin Devamı

KADINLIĞA GEÇİŞİN SANCILARI

Mine

Işık Gürer/Aya Yayıncılık

Mine’de imkansız bir aşkın öyküsü var. Kalp kırıklıkları, yaşamın karşısındaki yalnızlık ve küçük bir dokunuştan doğan ölümsüz mutluluk var. Hikaye 1910’larda geçse de Mine’nin hayatı, bugün bile ülkemizde genç kızlarımızın rızası olmadan yaşamak zorunda bırakıldıkları hayatı da anlatıyor. Yüzyılın başında Bursa’nın bir köyünden İstanbul’a bir konağa gelin gelen Mine, çocukluktan bir anda kadınlığa, ardından ‘hanımlığa’ geçişin bütün sancılarını iç dünyasında yaşarken aynı değişimi ve sancıyı ‘doğum’la bir kez daha tadıyor.

REMZİ ÜNAL VE İSTANBUL SOKAKLARI

Yenik ve Yalnız

Celil Öker/Turkuvaz Yayınları

Yerli polisiye’ denilince aklımıza gelen birkaç polisiye yazarından biridir Celil Oker. Bu romanda da yazarın diğer romanlarından tanıdığımız bir karakteri var: Remzi Ünal. Yenik ve Yalnız’, özel dedektif Remzi Ünal’ın İstanbul sokaklarını arşınladığı ve şehrin ön planda olduğu sürükleyici bir macera. Kitabı okumaya başladığınızda hemen giriveriyorsunuz Remzi Ünal’ın hayatına. Polisiye türünün usta yazarı Celil Oker bu romanında da okurunu Remzi Ünal’ın peşinde heyecanlı ve sürükleyici bir maceraya çağırıyor.

Haberin Devamı

SAFİYE, 70 YIL SONRA, İLK GÜNKÜ GİBİ

Safiye

Turhan Tan/Artemis Yayınları

Hürrem Sultan’dan Kösem Sultan’a kadar Osmanlı tahtı pek çok önemli ve güçlü kadını ağırlamış. Tarihçilerin Kadınlar Saltanatı dediği bu dönem, gerçekten de Osmanlı İmparatorluğu’nda kadınların söz hakkını ele geçirdiği, her tür devlet işine karıştığı bir zaman dilimini işaret ediyor. Turhan Tan’ın 1939 tarihli ‘Safiye Sultan’ı da aynı dönemin önemli figürlerinden birini ölümsüzleştiriyor... Artemis Yayınları’nın yeni yayınladığı baskısında günümüz okuyucularını zorlayabilecek, metni okunmaz kılabilecek pek çok dipnot ve eski kelime de yenileştirilmiş.

BELGESEL FİLM TADINDA BİR KİTAP

İlaç ve Parfümün Sihirli Dünyası

Zeki Öz/Hayykitap

Prof. Zeki Tez, son kitabında okuyucuyu yine tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Bu kez eczacılık ve parfümerinin izini sürüyor tarihin sırlarla dolu arka odalarında... Hayykitap’tan çıkan ‘İlaç ve Parfümün Sihirli Dünyası’ yıllar süren bir arşiv çalışmasının ürünü. Kitap, eskiçağdan modern zamanlara, simyadan kimyaya, Hipokrat’tan Evliya Çelebi’ye, Mısır Çarşısı’ndan Antik Mısır’a, mesir macunundan misvaka ilaçlarına, şifacıların, kozmetiğin ve güzel kokuların ‘popüler tarihi’ni anlatıyor. Sadece tarihsel bir anlatı ile yetinmeyerek, bugün de kullanılabilecek ‘zamanla eskimeyen’ reçeteler veriyor.

Haberin Devamı

ÜSKÜP, SELÂNİK, İSTANBUL VE İZMİR

Makedonya’dan Esen İmbat

Zühal İzmirli / Yücel İzmirli Kırmızı Kedi Yayınları

İzmirli ortak yazarlar Zühal ve Yücel İzmirli’nin ‘Makedonya’dan Esen İmbat’ adlı romanları, değişik kapak tasarımı ve roman kahramanının daha farklı fotoğraf albümüyle ‘Kırmızı Kedi Yayınevi’ tarafından, yeniden basılarak kitapçı raflarındaki yerini aldı. 1920’de Üsküp’te doğan Hasan Tahsin Abakan’ın, sekiz yaşındayken annesiyle birlikte Türkiye’ye gelmesiyle başlayan serüveninde; hem bir öğrenci hem de bir öğretmen olarak onun bu tanıklığından yola çıkarak eğitim ve öğretim hayatımızın gelişimine doğru da bir yolculuk yapacaksınız. Anı romanları sevenlerin dikkatine!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder