Spor Maradona'nın işine son verildi

Maradona'nın işine son verildi

Paylaş
Maradona'nın işine son verildi

Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) Maradona'nın sözleşmesini yenilememe kararı aldı

Julio Grondana başkanlığında toplanan ve aralarında Noray Nakış'ın da bulunduğu 28 kişilik AFA yönetimi oylamaya bile yapmaya gerek duymadan Maradona'yı kapının önüne koydu.

Noray Nakış dışında tüm üyeler, Grondana'nın verdiği karara uyarken, Nakış'ın Maradona'nın kalması yönünde yoğun çaba gösterdiği gözlemlendi.

AFA adına açıklama yapan Esnesto Cherquis Bialo, AFA başkanının bir gün önce Maradona ile yaptığı görüşmeleri komiteye aktardığını, Maradona'nın yardımcılar konusundaki ısrarı nedeniyle böyle bir karar alındığını belirterek, "AFA Yönetim Kurulu, Maradona'nın sözleşmesini yenilememe kararı almıştır" dedi.

GELECEK KİŞİNİN İSMİ BELİRSİZ

Maradona'ya AFA'nın kapılarının her zaman açık olduğunun altını çizen Bialo, tangocuların başına kimin geleceği konusundaki soruları yanıtsız bıraktı.

Maradona'nın gönderilmesiyle birlikte gündemi, yerini kimin dolduracağı tartışmaları aldı. Grondona'nın Estudiantes teknik direktörü Alejandro Sabella'yı istediği söylentiler arasında.

San Lorenzo Teknik Direktörü Diego Simeone, Racing Teknik Direktörü Miguel Angel Russo ve Arjantinlilerin Maradona'dan sonra ikinci tercihleri Carlos Bianchi isimleri tangocuların başına geçebilecek adaylar olarak telaffuz ediliyor.

11 Ağustos'ta Irlanda ile Dublin'de oynanacak dostluk maçında ise 18 yaş altı milli takımın çalıştırıcısı Sergio Batista teknik direktör olarak görev alacak.

CANAN KAYA - BUENOS AIRES / DHA

Haberin Devamı