Spor Maradona'ya ince mesaj

Maradona'ya ince mesaj

Paylaş
Maradona'ya ince mesaj

Diego Maradona'nın görevdeyken kadroya çağırmadığı Cambiasso, Zanetti ve Gabriel Milito, Arjantin'in evinde İspanya ile yapacağı hazırlık maçında ilk 11'de görev alacak

Arjantin Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü geçici olarak üstlenen Sergio Batista, basın toplantısında kadroya çağırdığı bu 3 oyuncu hakkında övgü dolu sözler etti.

Savunmada oynayan Gabriel Milito’nun, defanstan çok iyi top çıkardığını ve sol ayağını çok iyi kullandığını belirten Batista, orta saha oyuncusu Cambiasso için de "O sahadaki teknik direktördür" ifadesini kullandı.

Milli takımda 136 kez forma giyen Javier Zanetti’yi de "Zanetti, hücuma kendine güvenerek çıkan çok deneyimli bir oyuncu" diye nitelendiren Batista, takımın bir oyun kimliği olması gerektiğini ve elindeki oyuncularla bunu başarabileceğini söyledi.

Batista’nın TSİ 23.00’de River Plate Stadı’nda oynanacak maçta hücum hattında Maradona’nın oynattığı Lionel Messi, Gonzalo Higuain ve Carlos Tevez’e görev vereceği sanılıyor.

Maradona, Dünya Kupası’nda başarılı olamayan Arjantin Milli Takımı’na özellikle Zanetti ve Cambiasso’yu çağırmadığı için çok eleştirilmişti. Arjantin Futbol Federasyonu, kupadan sonra yola Maradona ile devam etmek istediklerini açıklamış, ancak "ekibine dokunulmamasını" şart koşması üzerine teknik adamın görev süresi uzatılmamıştı.

Maradona’nın ardından geçici olarak teknik direktörlük görevine getirilen Batista’nın gelecek ay daimi olarak bu göreve atanacağı sanılıyor.

Arjantin’in, İspanya karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor: Sergio Romero, Javier Zanetti, Martin Demichelis, Gabriel Milito, Gabriel Heinze, Ever Banega, Javier Mascherano, Esteban Cambiasso, Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez. İspanya’nın da maça Dünya Kupası’nda oynadığı ideal 11’iyle çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı