Yaşar Özay Maraton bitti sıra tercihte
HABERİ PAYLAŞ

Maraton bitti sıra tercihte

Haberin Devamı

Başarı sırası, puan ve istenilen üniversite bir arada değerlendirilmeli, taslak liste yapılmalı. Temel soru, sınav olmasaydı ilk sıraya hangi bölümü yazardım olmalı.

Sınav Koordinatörü Alparslan Dartan artık tercih aşamasına gelen üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Buna göre tercihler en çok girilmek istenenden, en az istenene doğru sıralamalı ve başarı sırası, minimum puan açısından, istek sırasını oynatmayacak biçimde gözden geçirilmeli.

YIĞILMA VAR

İstenmeyen bir yükseköğretim programına tercihler arasında ne olursa olsun yer verilmemeli. Özellikle ilk 5 bin içerisinde bir yığılma olduğu söylenebilir. Geçen yıl alınan puan ve başarı sıralarının bu yıl oldukça birbirinden farklı olduğu ortada. Bu nedenle puanım tutuyor demeden tercihinizi yaparken başarı sıranızı dikkate almalısınız.

ŞANSI ARTIRIN

Örneğin 50 bininci sırada yer almış bir adayın tercih aralığını 25 bin ile 100 bin aralığında yapıyor olması yerleşme şansını çok artırır. Belirli puan türlerinde en çok tercih edilen mesleklerin kontenjanları ve en küçük puan ve yüzdelik dilimlerine bakmakta yarar var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder