Gündem Marc Faber kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Marc Faber kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Marc Faber kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Ünlü yatırımcı ve “The Gloom, Boom & Doom Report”un yayıncısı ve editörü olan Marc Faber Marc Faber'den Türkiye'ye destek geldi. Ünlü yatırımcı, "Bir miktar Türk hissesi alacağım. Bence Türk varlıklarına yatırım yapma zamanı" açıklamasında bulundu. Bu gelişme sonrası "Marc Faber kimdir?" sorusu gündem oldu.

ABD ile yaşanan kriz sonrası birçok Avrupa ülkelesi Türkiye'nin yanında yer alırken bir destek de ünlü yatırımcı Marc Faber'den geldi. Faber, "Bir miktar Türk hissesi alacağım. Bence Türk varlıklarına yatırım yapma zamanı" diyerek Türkiye'nin yanında yer aldı. Ünlü yatırımcının bu açıklamasıyla birlikte hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı.

Haberin Devamı

MARC FABER KİMDİR?

İsviçre doğumlu 64 yaşındaki Marc Faber'in ekonomi dünyasındaki lakabı 'Dr. Kıyamet'. İş dünyasının yakından takip ettiği ünlü yatırımcı ve analist Faber, kurucu editörü olduğu 'Gloom Boom & Doom Report'ta aylık yatırım raporları yayımlıyor. Küresel ekonomideki son gelişmelerle ilgili karamsar tablo çizmesiyle tanınan Faber, dünyanın dört bir tarafında konferanslara konuşmacı olarak katılıyor. 1973'ten bu yana Hong Kong'ta yaşayan Faber, 1990'da yatırım danışmanlığı ve fon yönetim şirketi Marc Faber Limited'ı kurdu.