Spor Marca'dan Bursaspor'a övgü

Marca'dan Bursaspor'a övgü

Paylaş
Marca'dan Bursaspor'a övgü

İspanyol spor gazetesi Marca, Turkcell Süper Lig'de en yakın rakibi Galatasaray'ın 2 puan önünde lider olan Bursaspor'a övgüler yağdırdı

"Bursaspor Türkiye’de devrim yapıyor" başlığı altında verilen haberde, "25. haftanın sonunda Timsahlar ormanın kralı oldular ve şimdiden Rijkaard’ın Aslanlarının 2, Kartal Beşiktaş’ın 4, Dani Güiza’nın Kanaryalarının 6 puan önünde. Bursaspor, 3 büyükler olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın egemenliğine son vermeyi düşlüyor" denildi.

Bursaspor’un, 3 büyüklere nazaran çok daha az bir bütçesi olduğuna dikkat çeken Marca gazetesi, Anadolu kulübünün başarısında en büyük paylardan birinin 40 yaşındaki teknik dirketör Ertuğrul Sağlam’a ait olduğunu vurguladı.

BATALLA: BURSA BİR RÜYAYI YAŞIYOR

Bu arada Bursaspor’un Arjantinli golcüsü Pablo Martin Batalla, İspanyol gazetesine verdiği demeçte, "Sezon başında en büyük hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne kalmaktı.

Başlarda, içimizden herhangi biri sezonu ikinci veya üçüncü bitireceğimiz üzerine imza atardı ama şimdi sadece şampiyonluğu kazanmayı ve tarih yazmayı düşünüyoruz.

Bursa şehri şu anda bir rüyayı yaşıyor. Alçakgönüllü bir takımız ama umarım lig şampiyonluğunu kazanıp gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynayabiliriz" dedi.

Batalla, her yerde hücuma yönelik bir futbol oynadıklarını ve gerek sahalarında gerekse deplasmanda en fazla puan kazanan takım olduklarını belirterek, Fenerbahçe karşısında 2-0’dan sonra gelen 3-2’lik galibiyete Türk gazetecilerin bile inanamadığını ifade etti.

Deportivo Cali’den Bursaspor’a ilk geldiğinde uyum sorunu yaşadığını, ancak şu andaki pozisyonunda kendini çok rahat ve özgür hissettiğini anlatan Batalla, "Devamlılık olunca gollerin gelmesi fazla zaman almadı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı