Gündem Mardan'da borç ödenince elektrikler açıldı

Mardan'da borç ödenince elektrikler açıldı

Paylaş
Mardan'da borç ödenince elektrikler açıldı

'Dünyanın en lüks oteli' seçilen ve Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'a 1.5 milyar dolara mal olan Antalya'daki Mardan Palace Hotel'in kesilen elektrikleri, borcun ödenmesinin ardından açıldı

Antalya'nın Kundu bölgesinde Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen ve bu yıl ‘Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010'da ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilen Mardan Palace, elektrik borçları yüzünden karanlıkta kalmıştı.

Haberin Devamı

180 bin metrekarelik alanda konumlanan ve yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace Hotel’in elektrikleri, 3 milyon 735 bin 540 TL’lik borç ödenmediği için Antalya Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) tarafından geçen Cuma günü kesilmiş, açılışında Hollywood yıldızları Sharon Stone, Mariah Carey, Monica Bellucci ve Paris Hilton'u ağırlayan otelde elektrik ihtiyacı jeneratörlerle karşılanmaya başlanmıştı. Aylık elektrik gideri 400- 500 bin TL civarında olan Mardan Palace, faiziyle birlikte 3 milyon 735 bin 540 TL olan borcun bir bölümünü dün akşam saatlerinde ödedi.

Bunun üzerine AKEDAŞ görevlileri bugün otelin elektriklerini açtı. Her işletmenin başına gelebilecek bir olay yaşadıklarını belirten otelin Genel Müdürü Cumhur Özen, borcun ödenmesiyle kesilen elektriğin açıldığını ve şu anda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Otel aleyhinde bir kampanya başlatıldığını ve maaşları ödenmeyen personelin zorunlu yıllık izne çıkarıldığının ileri sürüldüğünü de belirten Özen, böyle bir olayın da söz konusu olmadığını, personel maaşlarının gecikmeli de olsa ödendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)