Derya Özel Mardin 2. Masalcılar Buluşması
HABERİ PAYLAŞ

Mardin 2. Masalcılar Buluşması

Haberin Devamı

Geçen yıl ilki düzenlenen Mardin Masalcılar Buluşması, gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ve güçlenerek devam ediyor.

Geçen yıl da anlata anlata bitiremediğim, festival tadında geçen 5 günlük deneyimin ardından, bu yıl da buluşmaya katılma mutluluğuna eriştim. Öyle ki, bu yıl çok daha fazla katılımcıyla birlikte, hem çocuklar hem de büyükler, masalın o büyülü dünyasında kayboldu. Sadece masal dinledik sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Artuklu Üniversitesi kampüslerinde, birbirinden değerli üstatlardan, masal antolojilerini, masalların türkülerdeki yerini, mitolojilerin masallarımıza nasıl da giriverdiğini, sosyolojik yapısını ve daha nice derin bilgiyi dinleme fırsatı da yakaladık.

Mardin 2. Masalcılar Buluşması

Kah dengbejlerin türkülü masallarına kendimizi kaptırdık, kah Lazca destanilerde ağıtlara ortak olduk… Birbirinden kıymetli masalcılar, heybelerindeki masalları tüm dinleyenlerle paylaşıp, kimi zaman da dinleyenleri masallarına ortak ettiler.

Hep söylerim, Mardin başlı başına bir masal kenti diye. Bence masalcıların buluşacağı yegâne kent de burası olmalıydı. Peki, bu buluşmayı kim düzenliyor derseniz; Mardin Müzesi, kendi imkânlarıyla müthiş işlere imza atıyor. Her yıl öncülük ettikleri muhteşem projelerden biri de Masalcılar Buluşması. Daha neler yapmıyorlar ki…

Mardin 2. Masalcılar Buluşması

Mesela 23 Nisan’da alın çocuklarınızı ve Mardin Uçurtma Festivali’ne götürün. Her bir damdan havalanan rengarenk uçurtmaların muhteşem görsel şölenine tanıklık edin. Elinize bir uçurtma da siz alıp, çocuğunuzla birlikte uçurun. Kendi çocukluğunuza dönün. 6 Mayıs’ta 6 bin yıllık bir Sümer geleneğini devam ettiren Bilali Köyü’ndeki Hasat Şenliği’ne katılın ya da Mayıs ortasında üçüncüsü düzenlenecek olan Mardin Bienali’nde sanatın büyülü dünyasında kaybolun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder