Gündem Mardin'de silah ve mühimmat bulundu

Mardin'de silah ve mühimmat bulundu

Paylaş
Mardin'de silah ve mühimmat bulundu

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nün Kızıltepe İlçesinde PKK/KCK operasyonu kapsamında, daha önce çıkarıldığı mahkemede serbest bırıkılan bir kişinin evinde yapılan aramada, 8 Kalaşnikof tüfek ve çok miktarda mühimmat ele geçirildi. 2’si Suriyeli 4 kişi de tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerinin Kızıltepe ilçesindeki PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik, 21 Ocak’ta başlattığı ve 2’si olay yerinden 1’i ise daha sonra etkisiz hale getirilen 3 PKK’lı teröristin bağlantıları ile ilgili çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında son olarak Haziran ayında çıkırıldığı mahkemede serbest bırakılan H.D. adlı kişinin evinde yapılan aramada, 8 Kalaşnikof tüfek, değişik çaplarda 6 bin 900 tabanca mermisi, 2 bin 510 Kalaşnikof mermisi ve bu silahlara ait 26 şarjör ele geçirildi. Yakalanan silah ve mühimmatla ilgili olarak gözaltına alınan H.D., A.A. ve Suriye’li M.Ş. ile A.A., çıkarıldıklara mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mardin Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK terör örgütünün Kızıltepe İlçesinde faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla 21 Ocak’ta başlattığı operasyonlarda bugünü kadar ele geçirilen silah, mühimmat, patlayıcıları ve örgütsel dokümünları Emniyet Müdürlüğü binasında sergiledi.

DHA