Kültür - Sanat Mardin İstanbul'a taşınıyor
Paylaş
Mardin İstanbul'a taşınıyor

Mardinliler ve Mardin sevdalısı İstanbullular, 5 Şubat'ta Mardin Feshane Günleri'nde buluşuyor

5-8 Şubat günleri arasında Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak Mardin günleri, İstanbul’daki Mardinliler ve Mardin sevenleri bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Mardin, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve ünlü simalarıyla 5 Şubat’ta İstanbul’a görücüye çıkacak. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in şehrin tanıtılması adına çok önem verdiği Feshane Mardin Günleri’nde Dünyanın En Uzun Adamı unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na imzasını atan Sultan Kösen de sevenleriyle buluşacak. 5 Şubat Perşembe günü; fuar açılışının olduğu saatte Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen rekorlar kitabına girecek büyüklükte bir uçurtmayı, Feshane'den gökyüzüne bırakacak.

Çiğ köftesinden kaburga dolmasına, işkembe dolmasından etli ekmeğine Mardin’in meşhur yemekleri mideleri şenlendirmek için Feshane’de olacak. Şehrin en önemli simgelerinden Mardin Kalesi ve Mardin’in birçok sıra dışı özel mimarisinin yer aldığı üç boyutlu fotoğraflar ve yansıtmalar, Mardin âşıklarını adeta Kartal Yuvası’nda hissettirecek.

Haberin Devamı

Aynı zamanda telkârî, taş işlemeciliği, bakırcılık, ahşap oymacılığı, semercilik, bitkisel sabunları ve ev şarapçılığıyla sık sık kendinden bahsettiren Mardin’in bu güzel sanatları da sergilerde yerlerini alacak.

5 Şubat'ta başlayıp 8 Şubat'ta sona erecek bu 4 günlük Mardin şölenine tüm Mardinliler, Mardin özlemi çekenler ve aklı Mardin’de kalanlar davetli.