A. Yavuz Kocaömer Mardin izlenimleri
HABERİ PAYLAŞ

Mardin izlenimleri

Mardin’deydik. Amacımız bir tekerlekli sandalye sporları kulübü kurmak ve destek olmaktı. Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) olarak, kurulacak kulübün tekerlekli basketbol sandalyeleri başta olmak üzere tüm malzemelerini temin ederek götürdük. Ayrıca engellilere dağıtılmak üzere tekerlekli sandalyeler de yolladık.

Mardin Artuklu Üniversitesi

31 Mayıs günü de Mardin Artuklu Üniversitesi Vali Koçaklar Konferans Salonu’nda, Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Mardin Vali Yardımcısı Selim Palamut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, İstanbul eski valisi Muammer Güler, AKP Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve engelli sporcuların katılımlarıyla bir söyleşi yaptık. Dilimizin döndüğü kadar engelli vatandaşlarımıza nasıl davranmamız gerektiğini, dünyada ve Türkiye’de engellilerin durumunu anlatmaya çalıştık.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Erdoba Elegance Oteli’nde kaldık ama...

Kaldığımız Erdoba Elegance Oteli 5 yıldızlı olarak düşünülmüş ve henüz açılalı 1.5 ay kadar olmuş. Belli ki sahipleri Mardin’deki turizm potansiyelini görerek güzel bir otel yapmışlar. Ama oteli açmakta biraz acele etmişler.

Servis kötü

Günde 700 TL aldıkları suit odanın telefonu çalışmıyor. Çalışmadığı için de sabah uyandırma servisi devreye girmiyor. Şikayetçi olduğunuzda, ön büro personeli “Aradık, açmadınız hatta cebinizden de aradık” diye yalan söylemekten de çekinmiyor. Benim cebim geceleri zaten kapalıdır. Hem fiyatları yüksek, hem de servisleri kötü. Ama alternatifi olmadığı için de herhalde kimse bir şey söylemiyor. Önümüzdeki dönem yine Mardin’e gideceğiz ama herhalde bir daha Erdoba Oteli’nin yakınından bile geçmeyiz.

Kasımiye Medresesi

Zamanımız kısıtlı olduğundan Mardin’in tarihi yerlerini çok detaylı gezemedik. Ama Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan ile Kasımiye Medresesi’ni ziyaret ederken bizi çok şaşırtan bir olay oldu. Müdür beyle beraber dolaşırken yanımıza Halit Albayrak isimli bir polis memuru yaklaştı. Müdürle selamlaştıktan sonra bize Kasımiye Medresesi’nin tarihini anlatmaya başladı. Orada bulunan bir başka yerli turist grubu da bize katıldı. Sanki karşımızda polis memuru değil de Kasımiye Medresesi’nin tarihini incelemiş, en ince detaylarına kadar anlatan turist rehberi vardı.

Haberin Devamı

Mardin polisi

Mardin asayiş bakımından son derece sakin. Gece yolda yürüdüğünüzde kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Bu bağlamda huzur içinde gezilecek ilginç bir kentimiz. Mardin Emniyet Müdürlüğü’nün bir elemanının medreseye gelenlere gerçek tarihi bilgiler vermesi bizleri çok duygulandırdı. Mardin’de polisimizin yalnız emniyet ve güvenlikte değil, turizm konusunda da ne kadar ilerlemiş olduğunu böylece görmüş olduk. Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne bu bakımdan teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Spor tesisleri

Son yıllarda sporda olan gelişmelere Mardin’deki tesisler maalesef ayak uyduramamış. Çok amaçlı küçük bir spor salonu kentin ihtiyaçlarını karşılamaktan son derece uzak. Umarız, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü en kısa zamanda Mardin’e yakışacak, orada yalnız diğer sporları değil, engelliler sporunu da destekleyecek bir salonun yapımına başlar. Bedensel engelliler sporları bakımından Mardin, iki kulübü rahatlıkla taşıyacak kapasitede.

Haberin Devamı

Gençlik kampları

Bu arada gerek ulusal, gerekse uluslararası gençlik kamplarının yapılabileceği, engellilerin de dahil olabileceği mükemmel bir bölge var. Ve gördüğümüz Mardin’de güvenlik bakımından da bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Önümüzdeki dönemde Mardin’e desteklerimiz devam edecek. Ve özellikle engelliler sporu bakımından Güneydoğu Anadolumuzda örnek çalışmaların yapılacağı bir merkez haline geleceğine inancımız tamdır.

ÇENGELLİ PANO

Görme engellilere bilgisayar kursu

Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi faaliyetlerine devam ediyor. Derneğimizde, Türkiye İş Kurumu ile birlikte görme engellilere yönelik bilgisayar işletmenliği kursu veriliyor. Kurs 360 saat sürüyor ve Milli Eğitim onaylı. Kursumuzda Word, Excel, internet dersleri var. Görme engelli öğrencilerimiz bireysel ve sosyal açıdan kendilerini geliştiriyorlar. Kursa katılanlar ekran okuyucu programlarla gazete, dergi ve kitaplarını okuyabilecek, internetten araştırma yapıp ödevlerini hazırlayacak, şekil ve grafik dışında her türlü bilgisayar işlemlerini yapabilecek. Kursumuz sabah ve öğle olarak iki grup halinde hafta içi 5 gün devam ediyor. Ayrıca cumartesi-pazar günleri Konak Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte görme engellilere yönelik bilgisayar kursu veriyoruz.

İletişim: Pazar yeri Mah. 943 Sk. No: 65 Basmane-İzmir/ Tel: 0232 483 10 44

Başbakanım duyun sesimizi

İnşallah sesimizi duyarsınız. Sizler yasa ve yönetmelikleri çıkarıyorsunuz, uygulamaya gelince “Hakkını mahkemede ara” diyorlar. Siz engelliler için bu yasa ve yönetmelikleri uygulayın diye mi çıkarıyorsunuz yoksa laf olsun diye mi? Size Ordu’dan yazıyorum. Annem Hatice Aktaş yüzde 92 ağır engelli. Anneme 2022 yasa kapsamında maaş bağlanması için Ordu Defterdarlığı’na müracaat ettik. 2 kez ret geldi. Annem sürekli hastanelerde, hastalığı bitmiyor. Annem dul ve hiçbir geliri yok. Emekli Sandığı sizin çıkarmış olduğunuz yasa ve yönetmeliklere tamamen uyduğu halde farklı gerekçelerle ret geldi. Annem için verilen kararın yeniden değerlendirilmesi hususunda yardımınıza ihtiyacımız var. Annemin yüzünden işe bile gidemiyorum. Belki buradan gelecek gelir ve maaş sıkıntımızı en aza indirecek. Bu konuda uğradığımız haksızlığın giderilmesi konusunda yardımınıza ihtiyacımız var.

Aydın Aktaş/ Ordu aydin_aktasordu52@hotmail.com Maaş bağlanacak kişi: Hatice Aktaş Baba adı: Ahmet Aktaş Karar No: 264 Tel: 0530 668 53 23

Sıradaki haber yükleniyor...
holder