Gündem Mardin toz duman!

Mardin toz duman!

Paylaş
Mardin toz duman!

Mardin'in Suriye sınırında bulunan Nusaybin İlçesi başta olmak üzere sınır kesimindeki yerleşim birimleri, toz bulutu altında kaldı.

Suriye sınırında bulunan birçok yerleşim birimi, bugun öğleden sonra Suriye üzerinden gelen toz bulutlarının etkisi altında maldı. Nusaybin’de görüş uzaklığı zaman zaman 100 metreye kadar düşürken, araçlar farlarını yaktı. Vatandaşlar toz bulutu nedeniyle dışarıya astıkları çamaşırları içeriye almak zorunda kalırken, araçların üzerleri de sarıya boyandı. Vatandaşların büyük bölümü yoğun toz nedeniyle dışarıya çıkmamayı tercih etti.

Haberin Devamı

SAĞLIK SORUNU BULUNANLAR UYARILDI

Suriye üzerinden gelen yoğun toz bulutları Mardin'de de vatandaşlara zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin düştüğü kentte uzmanlar, kalp ve astım hastalarını dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Bazı sürücüler üzeri çamurla kaplanan araçlarını oto yıkamacılara götürürken, bazıları da kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. Meteoroloji yetkilileri de Mardin’de bugün yağmur beklendiğini, yağmurun toz bulutları yüzünden büyük ölçüde çamur şeklinde olabileceğini bildirerek vatandaşları uyardı. Yetkililer, çamurlu yağmurun Mardin’de sık rastlanan bir durum olduğunu bir süre daha etkisini yitireceğini belirtti.

Mardin Sağlık Müdürü Mehmet Derviş de tozlu havanın gelmesiyle solunum yolları rahatsızlıkları bulunanların dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Derviş, tozların arasındaki küçük kum taneciklerinin diğer ağaç ve çiçek tozlarıyla solunmasıyla kronik hastalarda önemli sıkıntılara yol açabileceğine işaret ederek, çocuk, yaşlı ve sağlık sorunları bulunanların toz bulutları gidinceye kadar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

DHA