Gündem 'Marhaba' deyip dertleşti

'Marhaba' deyip dertleşti

Paylaş
'Marhaba' deyip dertleşti

Hatay'ın Altınözü ilçesi Oscar ödüllü film yıldızı Angelina Jolie'yi ağırladı. Suriye'den kaçan sığınmacıların barındığı kampı ziyaret eden Jolie, Suriyelilere Arapça "Marhaba" diye seslendi

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınanları görmek için Hatay'a geldi.

Haberin Devamı

Angelina Jolie'yi, Hatay Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve öteki ilgililer karşıladı.

Ünlü yıldızın gelişi dolayısıyla VIP salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kendisini karşılamaya gelen hayranlarının VIP salonuna yaklaşmalarına güvenlik güçleri izin vermedi.

Bu arada, ünlü yıldızın uçağından önce, ekibini taşıyan özel bir uçak da Hatay Havaalanı'na indi. Yıldızın konvoyundaki bir minibüse de uçaktan indirilen oyuncaklar yerleştirildi.

Hatay Valiliği, ünlü yıldıza Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir minibüs tahsis etti. Tahsis edilen minibüse bol miktarda su konuldu.

Bir süre VIP salonunda dinlenen Angelina Jolie, konvoy eşliğinde geçici çadırkentlerin kurulduğu Altınözü'ne gitti.

Haberin Devamı

Jolie ve ona eşlik eden yetkililer, çadırkente bir minibüsle giriş yaptı. Minibüsün camları siyah filmle kaplı olduğu için aracın içi görülemedi.

'MARHABA' DİYE SELAMLADI

Sığınmacıları Arapça "Marhaba" diyerek selamlayan Jolie, çadırları ziyaret etti.

Kampta özellikle çocuklarla ilgilenen Jolie, yemek salonunu da gezdi.

'TÜRK KAHVESİNİ ÇOK SEVERİM'

Ziyareti sırasında Jolie'ye İngilizce olarak ne içmek istediği soruldu. ''Türk kahvesini çok severim'' diye yanıt veren Jolie'ye bu kez kahveyi nasıl alacağının sorulması üzerine ünlü oyuncu, ''şekerli ama sert bir kahve istediğini'' söyledi. Bunun üzerine Jolie'ye orta şekerli Türk kahvesi ikram edildi.

Angelina Jolie çadırkenti ziyareti sırasında ayrıca çocuk parkında Suriyeli çocuklarla oyunlar oynadı, onların oyunlarında tempo tuttu.

Türk Kızılayı'nın hazırladığı ve içinde oyuncaklar da bulunan ''sevgi paketinin'' dağıtılmasında da hazır bulunan Jolie'nin ziyareti süresince sempatik tavırlar sergilediği öğrenildi.

'HOŞGELDİN İYİLİK MELEĞİ'

Bu arada, Angelina Jolie'nin gelişi öncesinde çok yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Altınözü halkı da merakla çadırkentin önünde toplandı.

Emniyet görevlileri ve özel harekat ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldıkları çadırkent, Kızılay ve Türk bayraklarıyla süslenirken çadırkentin kurulduğu TEKEL binasının ön tarafına büyük ebatlarda "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.

Haberin Devamı

‘DÜNYA BARIŞI İÇİN BENİ ÖP’

Öte yandan, Angelina Jolie'nin, Umut Toksoy ve Bahri Arslan adlı iki hayranı da İskenderun'dan geldiklerini belirterek ellerinde İngilizce ''Angelina kiss me for world peace'' (Angelina dünya barışı için beni öp) yazılı pankart taşıdı.

ESAD'A PROTESTO

Bu arada, çadırkentin içindeki bir grup Suriyeli çeşitli sloganlar atarak ve pankartlar taşıyarak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı ve mevcut yönetimi protesto etti.

Protestocular ellerinde "Sayın Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkürler", "Çocukların öldürülmesini ve camilerin yıkılmasını durdurun", "Merci Sarkozy" yazılı pankartlar taşıyarak "Yaşasın özgürlük" ve "Esad'ı indireceğiz" sloganları attı.

Jolie çadırkentten ayrılırken, aracına binerken kısa bir süre kendisini bekleyen çok sayıdaki basın mensubuna el sallayarak poz verdi.

Kamptaki ziyaretin uzaması üzerine sığınmacıların bulunduğu bir başka kamp olan Boynuyoğun ziyaretini iptal eden Jolie, yaklaşık iki saat kaldıktan sonra Türkiye'den ayrıldı.

Haberin Devamı

10 BİNE YAKLAŞTI

Öte yandan, olaylardan kaçarak Türkiye'ye giren Suriyelilerin sayısı 9 bin 693'e ulaştı.

Türk Kızılayı, Yayladağı’nda iki, Altınözü’nde iki ve Reyhanlı ilçesinde bir olmak üzere toplam 5 geçici çadır kentte kalan sığınmacılara sağlık hizmetinin yanı sıra 3 öğün yemek veriyor.

Kamplardaki Suriyelilerin diğer tüm ihtiyaçlarının da karşılandığı belirtildi.