Ekonomi Marifet IMF çıpasında değil

Marifet IMF çıpasında değil

Paylaş
Marifet IMF çıpasında değil

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği'ne tam üye olan Yunanistan, İspanya gibi ülkelerin bocalamasını örnek gösterdi

* Üyelik kurtarmayabilir Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği’ne (AB) tam üye olan Yunanistan, Portekiz ve İspanya’da yaşanan borç batağı sorununa değinerek, ‘dış çıpaların’ işe yaramayabileceğini ifade etti. Babacan şöyle konuştu: “Demek ki siz doğru politikalar izlemezseniz, AB’ye tam üyelik dahi kurtaramayabilir. Türkiye için deniyor ya, AB çıpası, Uluslararası Para Fonu (IMF) çıpası falan, siz kendi çıpanızı sağlam atmazsanız dış çıpaların faydası yoktur.”

Haberin Devamı

* Türkiye daha istikrarlı İstanbul Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri Toplantısı’na katılan Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin henüz AB’ye tam üye olmayan bir ülke olarak, pek çok tam üyeden daha istikrarlı olduğunu söyledi. Sanayicilerin Türkiye’de gerekli reformların yapılmadığı yönündeki eleştirilerini de dinleyen Babacan, 7 yıllık iktidarları boyunca ortaya konan istikrarın bu eleştiriyi haksız çıkardığını belirtti.

YÜZDE 10 SINIRI NEREDEN ÇIKTI?

Ali Babacan, önceki gün, küresel krizin derinleşmesine neden olan ‘iflas edemeyecek kadar büyük banka’ sorununu Türkiye’de yaşamamak için, sektöre sınırlama getirebileceklerini, bu yönde çalışma yaptıklarını söylemişti. Ancak Babacan konuşmasında, “Amerika’da bankalara, toplam mevduatın yüzde 10’u kadar mevduat taşıma sınırı geliyor” diye bir örnek verince, bazı kaynaklar, hükümetin Amerika’daki uygulamayı getireceği kanısına kapıldı. Babacan, konuyu netliğe kavuşturarak, “Yüzde 10 ya da mevduata sınır diye bir şey yok. Ben sadece örnek verdim” dedi.

Haberin Devamı