Gündem Marina gözyaşlarıyla yarı finale kaldı

Marina gözyaşlarıyla yarı finale kaldı

Paylaş
Marina gözyaşlarıyla yarı finale kaldı

İstiklal Marşı'nı ezberden okuyarak Türkiye'nin gönlünde taht kuran Rum asıllı Marina Sözde yarı finale kaldı

Haydarpaşa Lisesi Nezih Demirkent Salonu'nda yapılan Anadolu Yakası elemelerine 19 ilçeden öğrenciler katıldı. Velileri ve öğretmenlerinin karşısında İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Tek tek sahneye çıkarak marşı okuyan öğrencilere 4 jüri üyesi notlarını verdi.

Yarışmaya Beyoğlu birincisi olarak dikkatleri üzerine çeken Rum asıllı öğrenci Marina Sözde de katıldı. Coşku ve hüznü bir arada yaşatan Marina marşı bitirince gözyaşlarına hakim olamadı.

FİNALDE 8 KİŞİ YARIŞACAKLAR

Yarışma sonucunda 8 öğrenci finale kalarak Şubat ayında yapılacak İstanbul finalinde yarışmaya hak kazandı. Kağıthane Atatürk ilköğretim Okulu öğrencisi İrem Nisa Gündoğdu birinciliği kazanırken, Şişli TEV Celalettin Buluğ İlköğretim Okulu'ndan Ezgi Karabıyık ikinci, Adalar Şehit Murat Yüksel Okulu'ndan Hazal Kurt ise üçüncü oldu. Beyoğlu Özel Zapyan İlköğretim Okulu öğrencisi Rum asıllı Marina Sözde ise 5. oldu.

Haberin Devamı

Marina sonuçla ilgili olarak, "Kendimle gurur duyuyorum. Marşın sözlerinden dolayı çok duygulanıyorum. Çok mutluyum" dedi

Anadolu yakasında yarı finale kalan 8 öğrenci, Avrupa yakasından finale kalacak olan 8 öğrenci ile birlikte şubat ayında gerçekleştirilecek finalde ter dökecek.

AA