Gündem Markalı eşarp boşanma nedeni

Markalı eşarp boşanma nedeni

Paylaş
Markalı eşarp boşanma nedeni

Markalı eşarp boşanma nedeni

Konya İl Genel Meclisi Kadın- Erkek Eşitliği Komisyonu’nun kentteki boşanma davaları üzerinde yaptığı araştırmada, düğün sırasında alınan markalı eşarbın bile boşanma nedenleri arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

5 İl Genel Meclisi üyesinden oluşan Kadın- Erkek Eşitliği Komisyonu'nun, boşanma davaları üzerinde yaptığı yaklaşık bir aylık çalışmasının sonuçları bugün düzenlenen İl Genel Meclisi Mayıs ayı 4’üncü oturumunda açıklandı. Komisyon Başkanı AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Leyla Erdal, 2009 yılında Konya’da 2 bin 757 boşanma davasının açıldığını ve bin 932’sinin karara bağlandığını açıkladı. Erdal, şunları söyledi:

“Aile Mahkemeleri ile yaptığımız görüşmelerde, boşanma vakalarının yüzde 98’inin şiddetli geçimsizlik, yüzde 2’sinin ise zina ve terk olarak ortaya çıktığını gördük. Boşanma nedenleri arasında bazen düğün alışverişlerinde bir eşarbın markasında çıkan anlaşmazlığın bile boşanmaya kadar gittinini tespit ettik. Problemler, evlilik öncesinde mihr ve hediyeleşme gibi sebeplerle aileler arasında başlamakta, bu da evliliğin ilk yıllarında boşanmaya varacak sıkıntılara sebep olmaktadır.”

Haberin Devamı

Leyla Erdal, bir takım evliliklerin ise aynı nedenlerden dolayı nikah öncesi ya da fiziki evlilik gerçekleşmeden nikah sonrasında sona erdiğini söyledi. Erdal, “Abartılı düğün masrafları sonrasında meydana gelen ekonomik sıkıntılar, ailelerin çiftlerin günlük hayatlarını yaşamaya izin vermemeleri, aile müdahaleleri, tarafların birbirini yeteri kadar tanıyamamaları, aile içi iletişimsizlik ve eşlerin birbirine zarar vermeleri, cinsel bilgisizlikten kaynaklanan sıkıntıların da boşanmalarda önemli etkisi olduğu görülmüştür” diye konuştu. Leyla Erdal, evlilikleri sona erdiren diğer etkenler konusunda ise “TV dizilerinden yanlış etkilenmeler, gençlerin aile onayı olmadan ya da ailelerinden habersiz evlenmeleri, ebeveynlerle çiftlerin çözümsüze gidecek sorunları, problemlerini ailelerine açmadan kendi kendilerine çözüm noktasında çıkmaza girmeleri de boşanmalara etki etmektedir” diye konuştu.

Boşanmalarda annelerin eğitiminin çok önemli olduğunu kaydeden Erdal, “Bu nedenle aile içi eğitimlere önem verilmeli. Bu sebepleri yok edecek çözümlere yönelik projeler hazırlanması ve geliştirilmesi komisyonumuzca mütalaa edilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Kadın- Erkek Eşitliği Komisyonu’nun boşanma davaları üzerinde yaptığı araştırmanın devam ettiği ve araştırmalar tamamlandıktan sonra çıkan rapor doğrultusunda İl Genel Meclisi’nin evlilik ve boşanma konuları üzerinde tavsiye kararı alabileceği belirtildi.

İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA)