Ekonomi Marketler Ramazan'da ete zam yapmayacak

Marketler Ramazan'da ete zam yapmayacak

Paylaş
Marketler Ramazan'da ete zam yapmayacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, federasyon çatısı altındaki 11 perakendeci derneğin Ramazan'da ete zam yapmayacağını söyledi

Spekülasyona hazırlıklıyız

Haberin Devamı

Kasaplardan sonra süpermarketler de Ramazan ayında kırmızı ete zam yapmayacaklarını açıkladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Şeref Songör, Ramazan’da zam spekülasyonlarına hazırlıklı olduklarını belirtti. Şeref Songör, kırmızı etteki fiyat artış söylentilerine karşı, federasyon çatısındaki 11 perakendeci derneğin Ramazan boyunca ‘ete zam yapmama’ kararı aldığını söyledi.

Sebzede artış beklemiyoruz

“Dayanıklı ürünlerde stok ve depolama çalışmalarımız tamamlandı. Meyve, sebze ve taze gıdalarda ise bolluk içinde bir dönem bekliyoruz. Bu nedenle Ramazan’da temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında artış beklemiyoruz” diyen Şeref Songör, kırmızı etle ilgili olarak Tarım Bakanlığı’nın olumlu tedbirler aldığını, kırmızı etin arzında ve tedarikinde istikrar beklediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Halkımız da duyarlı olsun

Halkın fırsatçılara karşı duyarlı olması gerektiğini belirten Songör, “Ekonomide bu yıl iyiye gidiş var. Tüketici güven endeksi yükseliyor. Asıl bunu fırsat bilelim. Halkın gıdası üzerinden fırsatçılık yapana izin vermeyelim. Hükümetin özel sektöre canlı hayvan ithalatına izin veren kararnamesini, hayvansal üründe yaşanan spekülasyonları azaltacak bir girişim olarak görüyoruz” dedi.