Gündem Markette dehşet

Markette dehşet

Paylaş
Markette dehşet

30 yaşındaki adam, aşkına karşılık alamadığı 17 yaşındaki kızı, markette bıçakla rehin aldı

Adana'da 30 yaşındaki Ömer Taşkın, aşkına karşılık vermediğini iddia ettiği 17 yaşındaki G.Ö.'yü çalıştığı markette bıçakla rehin aldı. Genç kızı göğsünden ve karnından yaraladıktan sonra, bıçağı kalbine dayayan Taşkın, G.Ö.'nün 'Yapma, beni öldürme' şeklindeki yakarışları arasında, 35 dakikalık yaşattığı dehşetin ardından polis ekiplerince güçlükle ikna edildi. Taşkın gözaltına alınırken, yaralı genç kız hastaneye götürüldü.

ASKERDEN YENİ GELMİŞ

Olay, saat 11.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi, Karaisalı Caddesi üzerindeki bir markette meydana geldi. İddiaya göre, askerden yeni geldiği öğrenilen Ömer Taşkın, dün akşam kız arkadaşı olduğu iddia edilen ve bir markette kasiyer olarak çalışan G.Ö.'yü telefonla aradı. Genç kızın telefonlarına cevap vermemesi üzerine, Taşkın, bugün sabah saatlerinde G.Ö.'nün çalıştığı markete gitti.

İkili, burada telefona cevap vermeme konusunda tartıştı. Çılgın aşık, tartıştığı kızı, yanında getirdiği bıçakla karın ve göğsünden yaraladıktan sonra rehin aldı. G.Ö.'yü market içerisinde yere yatırıp kalbine bıçak dayarken, alışveriş yapan vatandaşlar panik halinde marketten kaçtı. Market çalışanları ise durumu polise bildirdi.

'NE OLUR BENİ ÖLDÜRME' DİYE YALVARDI

Markete gelen polisler üzerinde takım elbisesi bulunan genci, eyleminden vazgeçirmek için uzun süre çalıştı. Genç, elindeki bıçağı, yere yatırıp başını da kucağına aldığı kızın bazen boğazına, kimi zaman da kalbine dayadı.

Bu sırada genç kız, gözyaşları içinde 'Ne olur yapma, beni öldürme' diye saldırgana yalvardı. Kalbine dayadığı bıçağı eliyle uzaklaştırmaya çalışan G.Ö., bu sırada da elinden yaralandı. Genç kızın ağlamasına aldırmayan genç, polis ekiplerini uzun süre uğraştırdı. Bir komiser yardımcısı, genci ikna etmek için, "Onu çok seviyor olabilirsin. Ama böyle yaparak sevgi gösterilmez. Bırak bu eylemi, ben senin için her şeyi yapacağım" diye konuştu.

ELLERİ TİTRİYORDU

Ellerinin de titrediği gözlenen genç, polisin tam 35 dakika süren çabası sonucunda ikna edildi. Gözaltına alınan Taşkın, polis merkezine götürülürken, gazetecilerin, 'Neden rehin aldın?' şeklindeki sorusu üzerine, "Onu çok sevdim, neden merak ediyorsunuz" diye konuştu. Taşkın, ifadesi alınmak üzere Yarbaşı Polis Merkezi'ne götürülürken, yaralanan genç kız ise, olay yerindeki 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından sedyeyle marketten çıkarılıp, ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan G.Ö.'nün hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Mehmet KAYMAK, Tahsin ÜLKER ADANA / DHA

2