Gündem Marmara ve Ege için sağanak uyarısı

Marmara ve Ege için sağanak uyarısı

Paylaş
Marmara ve Ege için sağanak uyarısı

Marmara ve Ege bölgelerindeki bazı illerde bugün gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji'den gelen son dakika uyarısına göre öğle saatlerinden itibaren Marmara Denizi'nde de fırtına görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara Bölgesi'nde görülecek sağanağın öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Tekirdağ'da, akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul, Balıkesir, Bursa ve Yalova'da kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

MARMARA İÇİN SAAT VERDİ

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Rüzgarın Marmara Denizi'nde 10.12.2018 Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. " denildi.

DİKKATLİ OLUN UYARISI

Ege Bölgesi'nde görülecek yağışın ise Kıyı Ege'den başlayarak zamanla bölge genelinde etkisini artırması ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde İzmir, Aydın, Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Muğla'da çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yetkililer ve vatandaşların meydana gelebilecek ani sel, su baskınları ve yıldırım düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

AA