Gündem Marmaray'da film gibi hırsızlık

Marmaray'da film gibi hırsızlık

Paylaş
Marmaray'da film gibi hırsızlık

Marmaray projesinin Üsküdar'da bulunan şantiyesine 6 kamyonla gelerek 2 milyon dolar değerinde malzeme çalan 2 kişi, polis tarafından yakalandı

Kız Kulesi'nin karşısında bulunan Marmaray Projesi'nin yürütüldüğü Taisai Corpratian firmasına ait şantiyede Cumartesi gecesi, saat 03.00 sıralarında hırsızlık meydana geldi.

Üzerinde vinç bulunan 6 kamyonla şantiyeye gelen hırsızlar, işyeri güvenlik görevlisi Cem B.’in yardımıyla içeri girdi. Sözde gündüz yasak olduğu için taşıyamadıkları inşaat malzemelerini gece taşıyacaklarını söyleyen zanlılar, hazırladıkları sahte belgeleri göstererek şantiye yetkililerini ikna etti.

KAMERA KAYITLARI SİLİNMİŞ

Daha sonra aralarında hidrolik kaldıraçlar, havalandırma fanları, balast tankları bulunan 87 ton inşaat malzemesini sabaha kadar 6 kamyona yükleyen zanlılar olay yerinden ayrıldı.

Zanlıların içeri girmesini sağlayan Cem B.’nin ise, işyeri güvenlik kamera kayıtlarını sildikten sonra sabah saatlerinde 3 yıldır çalıştığı işyerinden ayrılarak bir daha geri dönmediği öğrenildi.

2 MİLYON DOLARLIK MALZEME 45 BİN LİRAYA SATILMIŞ

Taisai Corpratian firması yetkililerinin sabah saatlerinde hırsızlığı fark ederek durumu polise bildirmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma açıldı.

Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler çevredeki güvenlik kameraları görüntülerinden faydalanarak zanlıların kullandığı bir aracın plakasını tespit etti. Bu bilgi üzerine yoğunlaştırılan operasyonda hırsızlığa karışan Ali A.(40) ile ağabeyi İsmail A.(57)’i gözaltına alındı.

HURDACIYA BASKIN

Marmaray şantiyesinden çalınan 2 milyon dolar değerindeki inşaat malzemelerinin ise Bayrampaşa’da bir hurdacıya satıldığı tespit edildi. Hurdacıya yapılan baskında çalınan malzemelerin hepsi ele geçirildi.

Hırsızlık Büro Amirliğinde sorguları tamamlanan Ali A. ile İsmail A. işlemleri bitmesinin ardından mahkemeye çıkarıldı.

Polis olayı organize ettiği ileri sürülen Cem B.’i yakalamak için operasyon başlattı. Yetkililer organize bir şekilde yapılan hırsızlık olayının arkasında başka kişilerin de olabileceğini belirterek, soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)

2