Türkiye (Son Dakika) Marmaris'te Jet-ski kazasında yaralanan turist öldü!

Marmaris'te Jet-ski kazasında yaralanan turist öldü!

Paylaş
Marmaris'te Jet-ski kazasında yaralanan turist öldü!

MarmarisS’te 2 jet-ski’nin çarpıştığı kazada ağır yaralanan Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı 20 yaşındaki Ahmed Daiyaan, tedaviye alındığı hastanede, 9 günden bu yana verdiği yaşam savaşını yitirdi

Marmaris’te tatil yapan Ahmed Daıyaan, geçen 22 Ağustos’ta, Uzunyalı Sahili Siteler Mevkii’ndeki 7 numaralı stanttan jet-ski kiraladı. Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı Daıiaan’ın kullandığı jet-ski, bir süre sonra başka bir jet-ski ile çarpıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle fırlayan Daiyaan, başını jet-ski’ye çarparak suya düştü. Sahildeki su sporları standındaki görevliler tarafından sudan çıkartılan Daiyaan, ambulansla Özel Marmaris Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Daiyaan, tedaviye alındı. Daıyaan, bu sabah kurtarılamadı.

Daiyaan’ın ölümü ardından açıklama yapan Marmaris Su Sporları Kooperatif Başkanı Salih Tunç, kaza ardından jet-ski’yi kiraya veren istasyonun incelendiği ve herhangi bir kusur bulunmadığını söyledi. Tunç, şöyle dedi:

"Tüm kooperatif üyelerimizle birlikte bu kazayı büyük bir üzüntüyle karşıladık. Olayın yaşandığı 22 Ağustos’ta Ahmed Daiyaan ve arkadaşları 7 numaralı parkura gelerek jet-ski kiralamışlar. Can yelekleri giydirilmiş ve tüm güvenlik tedbirleri alınmış. Kaza, denizde iki jetin birbirine aşırı yaklaşması sonucu meydana gelmiş. Olayın hemen arından cankurtaran sertifikalı ve bot ehliyetli bir personel tarafından olay yerinde ilk müdahale yapılıp, hasta yarı baygın bir şekilde hastaneye ambulansla nakledilmiş.

Hastanede önce ameliyata alınan sonrasında yoğun bakımda bakılan Ahmed Daıyaan, 9 günlük hayat mücadelesini kaybetti. İstasyon ve parkurda yapılan incelemeler neticesinde İlçe Sportif Kurulun aldığı tedbirler doğrultusunda herhangi bir eksik bulunamamıştır. Kaza jetlerin birbirine çok yaklaşması sonucu yapılmış ve tamamen insan hatasından kaynaklanan bir kazadır."

Doğuş Esat BERME/DHA

Haberin Devamı