Gündem Marmaris'te kaçak teknesi battı: 7 ölü

Marmaris'te kaçak teknesi battı: 7 ölü

Paylaş
Marmaris'te kaçak teknesi battı: 7 ölü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Bozburun Mahallesi açıklarında bindikleri fiber teknenin batması sonucu yabancı uyruklu 7 kaçak yaşamını yitirdi. 6 kaçak da Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken kayıp 2 kaçağı havadan ve denizden arama çalışmaları ise sürüyor

Yunanistan’ın Simi Adası’na gitmek üzere denize açıldıkları belirlenen Irak ve İran uyruklu toplam 15 kaçağın içinde bulunduğu fiber tekne, bir süre sonra su alıp battı. Sabah saat 09.00 sıralarında balıkçılar ve çevredeki denizciler, kaçaklardan bazılarının cesetlerini görüp, durumu Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bildirdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine bölgeye hareket eden sahil güvenlik botu, kaçaklardan 6’sını sağ olarak kurtardı. Denizden 7 kaçağın da cesedi çıkartıldı. Kayıp olduğu belirlenen 2 kaçağı ise havadan 2 helikopter, 1 uçak; denizden de 4 sahil güvenlik botu ile arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Sağ olarak kurtarılan 6 kaçak, Sahil Güvenlik botu ile Selimiye Mahallesi’nde karaya çıkartıldı. Burada hazır bekletilen ambulanslara alınan kaçaklar Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürülüp, tedavi altına alındı. Kaçakların, durumlarının iyi olduğu bildirildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer26867","26867","201502","26867-255229.jpg","1", "0","Kaçakları taşıyan bot battı 12 kayıp!");

Muğla Valisi Amir Çiçek de Selimiye Mahallesi’ne gelerek, kurtarılan kaçakların hastaneye sevk çalışmalarını yönlendirdi.

Haberin Devamı

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Çiçek "Dün gece saatlerinde denize açıldıklarını belirlediğimiz kaçaklardan kayıp olan 2’sinin de sağ olarak bulunması tek temennimiz. Kurtulan kaçakların ifadelerinden tamamının İran ve Irak uyruklu olduğunu belirledik" dedi.

Doğuş Esat BERME - Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)