Gündem Marmaris'te orman yangını

Marmaris'te orman yangını

Paylaş
Marmaris'te orman yangını

Marmaris'te orman yangını

Muğla’nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkisinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemeye çalışıyor. Yangın ekiplerin yoğun çalışmasıyla söndürüldü.

Haberin Devamı

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Marmaris’in Yalancıboğaz mevkisinde başlayan yangına yoğun bir şekilde müdahale ettiklerini belirterek, "Yangına 2 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale ediyoruz" dedi.

Aydın, Marmaris’in Yalancıboğaz mevkisinde başlayan orman yangınına ekiplerin çok kısa bir süre içerisinde müdahale ettiğine işaret ederek, "Yangının başlangıç nedeni henüz belli değil. Aldığım ilk bilgiye göre bölgede şiddetli rüzgar varmış. Yangına 2 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale ediyoruz" diye konuştu. Orman yangınının başladığı Yalancıboğaz mevkisinin riskli bir bölge olduğunu anlatan Aydın, "Ekiplerimiz yangının bölgede bulunan otel ve yerleşim alanlarına ulaşmasını engellediler. Havadan ve karadan yaptığımız yoğun müdahale ile yangını kısa süre içerisinde kontrol altına almayı umuyoruz" dedi. Bu arada orman yangınının çıktığı bölgede yoğun bir duman tabakası oluştuğu gözlendi.

Haberin Devamı

3 DÖNÜM ALAN ZARAR GÖRDÜ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü. Marmaris’in Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda, sabah saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, yoğun çalışma sonucu söndürüldü. Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demir, yangında yaklaşık 3 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğünü ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yangının çıkış nedeninin tespiti için inceleme başlatıldığı bildirildi.