Gündem Marmaris'te satılık ada ve koy

Marmaris'te satılık ada ve koy

Paylaş
Marmaris'te satılık ada ve koy

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçeleri ile yakın çevresinde 36 otel, 8 koy ve 3 ada satışa çıkarıldı

Üzerinde 3 bina, elektrik ve su tesisatı bulunan Marmaris'in Çiftlik Koyu'ndaki 80 bin metrekarelik ada için 16 milyon Euro (yaklaşık 33 milyon 744 bin lira) istendi. Adaya ikisi yabancı olmak üzere bir de Hollanda'da yaşayan Türk işadamı talip oldu.

Marmaris'in İçmeler, Turunç ve Bozburun beldeleri ile Datça'da aralarında 5 yıldızlı olanların da bulunduğu 36 tesis için sahipleri emlakçılara müracaat etti. Geçen ay ise İçmeler´deki 5 yıldızlı Munamar Otel, Katar kraliyet ailesinden Emir Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani´ye satıldı.

Ayrıca, bölgedeki 8 koy ile 3 güzel ada da satış listesine konuldu. Mavi tur teknelerinin uğrak yeri olarak bilinen, eşsiz doğa ve deniz güzelliğiyle adından söz ettiren Marmaris´in Çiftlik Koyu'ndaki Artvinli işadamı Nevzat Feyizoğlu´na ait 80 bin metrekarelik ada da yatırımcıların iştahını kabarttı.

2005 yılında satışa çıkartılan, sonrasında vazgeçilen ada sahibinin 8 ay önce vefat etmesiyle yeniden satış listesinde yer buldu. Adaya çok sayıda yerli yabancı talipli olduğu bildirildi.

İsimleri açıklanmayan müşteriler arasında birisi Kazakistanlı olmak üzere iki yabancı işadamı ve bir de Hollanda´da yaşayan Türk işadamının olduğu ifade edildi. Ada için 16 milyon euro fiyat biçildiği öğrenildi.

ÇİFTLİK KOYU'NDA ADA

Çiftlik Koyu'ndaki ada, konum itibariyle eşsiz bir manzaraya sahip. Güney cephesi 16 mil mesafedeki Rodos Adası'na, batı cephesi ise Çiftlik Koyu'na bakıyor. Karaya en yakın yeri 250 metre.

İki ayrı iskeleden girişi olan adanın üzerinde bir ana bina, misafirhane, iki hizmetli evi, atölye, jeneratör odası, biri yüzme havuzu olarak kullanılabilecek 4 sulama havuzu var. Salon, açık mutfak, 4 yatak odası, 2 banyo ve terastan oluşan ana binanın etrafı çok çeşitli bitki ve ağaçlardan oluşuyor. Kapalı alanı 400, kullanım alanı 900 metrekare.

Ada konumu ve mimarisiyle benzersiz. Turizm yapmaya uygun. Bu anlamda da yatırımcılar için çok cazip bir gayrimenkul. Adada şehir şebeke suyu ile elektrik de bulunuyor. Adanın satış fiyatı 16 milyon Euro (33 milyon 744 bin lira).

Mustafa SARIİPEK-Doğuş Esat BERME/Muğla (DHA)

2