Gündem Marmaris'teki otel yangını korkuttu

Marmaris'teki otel yangını korkuttu

Paylaş
Marmaris'teki otel yangını korkuttu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı İçmeler Beldesi'nde kış sezonunda kapalı olan dört yıldızlı otelin restoranında elektrik kontağından yangın çıktı

Büyüyen alevler bitişikteki başka otele de sıçradı. İtfaiyenin müdahalede yetersiz kaldığını ileri süren vatandaşlar tepki gösterdi. 4 kişinin dumandan etkilendiği otel yangını, 1 saatte söndürüldü.

Marmaris’in turistik İçmeler Beldesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde dört yıldızlı otelin zeminindeki restoranda, saat 21.00 sıralarında, yangın çıktı. Alevleri görenler polis ve itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Güvenlik ekiplerince çevre güvenliğinin alınmasının ardından gelen 2 itfaiye aracı çalışmaya başladı. Büyüyen yangın bitişikteki, yine sezon nedeniyle kapalı olan başka bir otele de sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığını ileri süren ve tepki gösteren vatandaşlar, alevlere çevre binalardan hortumlarla su sıktı.

SANAYİ TÜPLERİNİ VATANDAŞ ÇIKARDI

Yangının büyümesi üzerine Marmaris ve Armutalan Belde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden takviye ekipler istendi. Destek ekiplerinin de gelmesiyle birlikte iki oteldeki yangın yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Alevlere su sıkan 4 kişi dumandan etkilendi. sağlık ekiplerinin oksijen tedavisi uyguladığı 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Restoranın mutfağında bulunan sanayi tüpünü gören vatandaşlar, sokağa çıkardı. Tüpleri dışarı çıkaran vatandaşlar patlaması durumunda "Büyük bir facianın yaşanabilirdi" dedi.

Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ve İçmeler Belde Belediye Başkanı AK Partili Zeki Eren, yangın yerine gelerek bilgi alıp, çalışmaları izledi. İki otelde de büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. Yapılan incelemede ilk belirlemeye göre, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında restoran içerisindeki masa örtülerinin tutuştuğu ve alevlerin yayıldığı belirlendi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


Ali GÜNDOĞAN-Doğuş Esat BERME/ MARMARİS,(Muğla),(DHA)