Bilim - Teknoloji Mars'ta kaşık bulundu! NASA o görüntüleri paylaştı
Paylaş
Mars'ta kaşık bulundu! NASA o görüntüleri paylaştı

NASA, Mars yüzeyinden elde edilen fotoğraflarda yaşamdan bir belirti arayan komplo teoristlerine yeni tartışma konusu sundu: Mars'ta "kaşığın" ne işi var?

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'ta çektiği bir görüntüde zeminde büyük bir kaşık benzeri cisim görünüyor. Görüntüleri izleyen uzay meraklıları kaşık görüntüsünün Mars'ta hayat olduğuna işaret ettiğini iddia etse de gerçek aslında öyle değil. Mars yüzeyinde kaşığa benzeyen bu cisim aslında bir kaya.

Sosyal medyada kısa süre içerisinde binlerce kez paylaşılan görüntü kısa süreli bir infial yaratırken, daha önce Mars'tan benzer görüntülerin geldiği ve herbirinin sadece basit kayalar olduğu kullanıcılar tarafından belirtildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER





NASA, daha önce de Mars'ın kumlu zemininde kaşık bulmuştu. Kızıl Gezegen'de daha önce rastlanan objeler ise, yüzükler ve eldivenler olmuştu.

MARS KEŞİF PROGRAMI NEDİR?


Mars Keşif Programı, bilim dünyasından gelen yenilikçi öneriler arasından elemeyle yapılan seçme sonucu Mars'a küçük ve düşük bütçeli sefer düzenleme amaçlı bir NASA programıdır.

Mars atmosferi % 95 karbondioksit, % 3 nitrojen, % 1,6 argondan oluşmakla birlikte, oksijen ve su izleri de taşımaktadır. 1,5 µm yarıçapındaki toz parçacıklarını içeren atmosferi tümüyle tozludur ki, bu, Mars yüzeyinden bakıldığında Mars gökyüzünün soluk bir turuncu-kahverengimsi renkte görülmesine neden olmaktadır.

Haberin Devamı