Dünya Mars'a gitmek için 18 ay 'hapse' girecekler

Mars'a gitmek için 18 ay 'hapse' girecekler

Paylaş
Mars'a gitmek için 18 ay 'hapse' girecekler

Mars'a insanlı seyahat sırasında 18 ay kapalı ortamda kalacak olan astronotların fiziki ve psikolojik durumlarını incelemek amacıyla Rusya'da ilginç bir deney yapılacak

GİRİŞ VAR ÇIKIŞ YOK

Haberin Devamı

Bilim adamları Mars’a yolculuğun gidiş, geliş ve gezegen üzerinde konaklama süreleri dahil yaklaşık 18 ay süreceğini hesaplıyor. Bu sürecin astronotlar üzerindeki fizik ve psikolojik etkisini belirlemek için Rusya’da ilginç bir deney yapılacak.

Önümüzdeki mayıs ayında başlayacak deneyde 6 astronot çelikten bir konteynerin içine yerleştirilecek ve 18 ay boyunca burada kapalı kalacak. Astronotlar bu süre boyunca dışarı hiç çıkamayacak.

20 DAKİKALIK RÖTAR

Bu gönüllü hapis için Belçikalı Jerome Cleuers, İtalyan Diego Urbina, Fransız Romain Charles ile vatandaşı Arc’hanmael Gaillard ve 2 Rus seçildi. Bu astronotların dünyayla tek bağlantısı deneyi yapan bilim adamlarına gönderdikleri mesajlar olacak.

Haberin Devamı

Dünya ile Mars arasında bir mesajın gönderilmesi 20 dakika sürüyor. Bu deneyde de benzer bir yöntem uygulanacak. Konteynerdeki ekip bir mesaj gönderdiğinde görevlilere 20 dakika sonra ulaşacak.